От Има такъв народ“ няма да подписват споразумения с парламентарните

...
От Има такъв народ“ няма да подписват споразумения с парламентарните
Коментари Харесай

ИТН няма да подписва споразумения, но са готови за преговори

От „ ИТН “ няма да подписват съглашения с парламентарните групи, от които чакат поддръжка, само че са подготвени да продължат договарянията с тях. Това оповестиха в коридорите на Народното събрание депутатът Станислав Балабанов и номинираният за министър председател Пламен Николов.

Няма изясненост по кое време ще показват готовия мандат пред президента. Крайният период за това изтича на следващия ден.

На извършените срещи с Българска социалистическа партия множеството ни цели се припокриват. Всъщност декларацията, която прочетохме от трибуната на Народното събрание, се припокрива с всички политически партии, с които сме водили диалози. Това са тематики, по които имаме 99,9% покритие, тъй че тези тематики са едни от най-важните, които би трябвало да се случат, в случай че има държавно управление. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание националният представител от Политическа партия " ИТН " Станислав Балабанов.

,,Към този миг не сме затворили вратата към никого, тъй че е обикновено тези срещи да протичат по принцип. Ако имат предпочитание, ние сме отворени да беседваме както с " Демократична България ", както с " Изправи се БГ! Ние идваме! ", както и с Българска социалистическа партия, в случай че имат някакви въпроси``, обясни той.

Декларацията, която бе прочетена, беше ясна – това са целите на всички тези партии и всички тези партии имат предпочитание да се върви по тези цели оттук-нататък, тъй че това е повече от задоволително все още. " Тежката дума, моралът и достолепието са доста по-важни от един автограф ", акцентира депутатът от Има Такъв Народ.

,,Чакаме всички да се лишат от страстите и да постъпят прагматично, тъй като това е най-важното. Надяваме се в действителност да има кабинет, тъй като е извънредно значимо. От тях зависи. Ние сме тук, когато някой има хрумвания за диалози, да заповяда. Ще се върви по реда, по който вървят всички. Ако не се срещне поддръжка от тези политически партии, евентуално вървим към нови избори. Надявам се да имаме изясненост какво ще се случи още тези дни с първия мандат. До третия има задоволително конституционно време``, разяснява още Балабанов.

На въпрос за какво от партията въпреки всичко отхвърлят да подпишат съглашение по целите Балабанов съобщи, че това е решение на Има Такъв Народ и добави, че подписите и обединенията напоследък са се трансформирали в мръсни думи.

" Най-много чакаме поддръжка от Демократична България и ИБГНИ, уповавам се да бъдат мъдри, тъй като е в полза на обществото ", сподели още депутатът.

Кандидатът за министър-председател от " ИТН " Пламен Николов беше извънредно сбит.

,,Имаме потребност от нужните договаряния, с цел да довършим мандата и да го върнем, както би трябвало – изпълнен. Утре е последният парламентарен период. Трябва да реализираме безусловно всички договорки``, уточни Николов пред публицистите в коридорите.

На въпрос дали е допустимо да се образува кабинет без подписано съглашение по водещите политики той отвърна с късото " Предстои да забележим ".

" Продължаваме диалозите си с партиите ", добави Николов и потегли, без да отговори кои ще са му вицепремиерите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР