От идния понеделник, 24 януари, всички ученици от област Благоевград

...
От идния понеделник, 24 януари, всички ученици от област Благоевград
Коментари Харесай

В Благоевградско преминават към електронно обучение от понеделник

От идния понеделник, 24 януари, всички възпитаници от област Благоевград минават към образование от отдалеченост в електронна среда. Наложен е и вечерен час във всички обитаеми места. Решението беше взето на съвещание на спешния щаб, свикано от регионалния шеф.

Затягането на ограниченията и непопулярното решение преди края на образователния период, е поради растежа на инфектирани в региона, който е най- висок за страната. Особено тревожна е картината измежду децата, стимулира се доктор Веселка Мончева от РЗИ: 

„ Това е високата заболеваемост в детска възраст и педиатричните кревати, които се изчерпват доста бързо. Например в болничното заведение в град Петрич няма нито едно свободно легло както и в болничното заведение в Разлог “.

Взетите решения след сазеданието на щаба разгласи регионалният шеф Валери Сарандев: 

„ От понеделник учебните заведения на територията на област Благоевград да преминат на електронно образование в границите на 7 дни. Да бъде въведен за учениците вечерен час - до 20:00 часа без компаньон “.

Засега в болничните заведения има задоволително места за болните от ковид, реанимационните кревати са заети на 40 %. Прогнозата на здравните специалисти е, че и в идващите няколко седмици графиката на заразяване ще върви нагоре, сподели доктор Мончеваа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР