От Християндемократическия съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела Меркел разкритикуваха

...
От Християндемократическия съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела Меркел разкритикуваха
Коментари Харесай

В Германия поискаха от Порошенко да реши дали е президент или олигарх

От Християндемократическия съюз (ХДС) на немския канцлер Ангела Меркел разкритикуваха украинския президент Петро Порошенко за незадоволителните старания за битка с корупцията , написа немският в. " Билд ".

" Порошенко би трябвало да реши дали желае да бъде президент или олигарх ", цитира изданието ръководителя на Комисията по външните работи към Бундестага Норберт Ретген.

По думите му, Украйна би трябвало да предприеме фрапантни ограничения, с цел да спре " разгула на корупцията ", която " стартира от управлението на страната ".

Порошенко също по този начин е бил неодобрен, че корупцията продължава да нараства, макар че през 2014 година той обществено даде обещание да продаде компанията си за шоколадови произведения Roshen. Вместо това бизнесът на президента се разраства , акцентира " Билд ".

Евродепутатът Елмар Брок също счита, че украинските управляващи не обръщат задоволително внимание на битката против корупцията.

От своя страна еврокомисарят по разширение на Европейски Съюз и политиката по съседство Йоханес Хан разяснява, че триумфът на Киев в региона на корупцията е непълен, както и че са незадоволителни ограниченията, подхванати за увеличение на прозрачността и откритостта при публичните поръчки и продажбата на държавна благосъстоятелност.

Следващата седмица в Украйна ще дойде на посещаване представител на Европейския съюз, който ще изясни на Порошенко " цялата съвестност на ситуацията ", добавя немското издание.

Борбата с корупцията в Украйна, и по-конкретно основаването на антикорупционен съд в страната, е едно от изискванията Киев да получи третия транш от макрофинансовата помощ на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР