От гражданската и обществена организация Спаси София настояват за оставката

...
От гражданската и обществена организация Спаси София настояват за оставката
Коментари Харесай

Спаси София иска с оставката на Крусев да спаси столицата

От гражданската и социална организация " Спаси София " упорстват за оставката на заместник-кмета по транспортни въпроси в Столична община (СО) Евгени Крусев.

 Крусев не хвърля оставка поради незавършен обект
Крусев не хвърля оставка поради незавършен обект

Той съобщи, че може да каже дали ремонтът му харесва откакто бъде приключен

Според тях Крусев е индивидът, виновен и претрупан по закон и длъжностна характерност да подписва решенията за идните поправки в София . Той е трябвало да бъде наясно, че има спор в законността на това, което се пробва Следствен отдел към окръжна прокуратура да извърши.

Киргин Борисов от " Спаси София " разяснява за news.bg , че един от мотивите за недоволството им е, че има съществено нарушаване на Закона за публичните поръчки (ЗОП), осъществено от Столична община .

Представителят на гражданската организация изясни, че тяхното предпочитание (на Столична община - б.р.) " да извършат дребна смяна в центъра на София ", ги е вкарало в много съществено нарушаване на Закон за обществените поръчки ".
Ситуацията е такава, че при критериите в избор на реализатор на ремонта е отстранена една от компаниите, която е кандидатствала, имайки поради " Джи Пи Груп
".

 Зам.-кметът по превоза не познава добре Закона за публичните поръчки Обновена
Зам.-кметът по превоза не познава добре Закона за публичните поръчки

Столична община е трансформирала условията за ремонта на бул. " Граф Игнатиев "

Припомняме, компанията " Джи Пи Груп " прави ремонта на улица " Граф Игнатиев " и пространството към църквата " Свети Седмочисленици ", към които се развихри един от най-сериозните кавги за качеството на осъществяването ремонтни действия. Граждани и общински съветници се опълчиха на метода, по който се построява отначало центъра на София.

Паралелно с това към компанията тече различен скандал, почнал с следствието на уеб страницата " Бивол " и задържаните по простъпка публицисти . В следствие вицепремиерът Томислав Дончев подаде сигнал до ДАНС и прокуратурата по случая, като службите се заеха да ревизират.

Преди няколко дни министър председателят Бойко Борисов разгласи, че е изискал от АПИ да в профил " Джи Пи Груп " от всички планове с европейско и държавно финансиране по легален метод.

Последва отвод от страна на самата " Джи Пи Груп " от плановете за градеж на тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма ", както и от плана за трасето на трамвай №5 в столицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР