От години българите купуват автомобили след като гледат ревюта онлайн

...
От години българите купуват автомобили след като гледат ревюта онлайн
Коментари Харесай

Иновативна компания навлиза на българския пазар на коли втора ръка

От години българите купуват коли откакто гледат ревюта онлайн и търсят избрани модели в уеб сайтове за продажба на коли. Така пазаруването на кола " втора употреба " се трансформира в дълъг развой, който в по-голямата си част протича онлайн. Единствената част от покупко-продажбата, която не може да се извърши онлайн, защото България е една от дребното страни с условие продажбата на автомобил да става пред нотариус. Освен това купувачът на автомобил мъчно може да бъде уверен, че взима автомобила, който желае без да го види на живо.

Иновативната платформа  е на път да трансформира покупката на автомобил " втора употреба " в напълно онлайн преживяване. От компанията виждат опция посредством този модел да решат проблемите на българския покупател на използвани коли.

" Единственият проблем, когато купуваш автомобил от автокъща е, че не си сигурен в това, което получаваш - не можеш да го тестваш, не знаеш на какъв брой километра ", разясниха от компанията.

За да подсигуряват повече сигурност на купувачите от Cazam дават всички вероятни отбрани: опция автомобилът да бъде върнат в 14-дневен срок; има фабрична или удължена гаранция; всеки автомобил е тестван през системата DEKRA; има тествана история и потвърден произход; има годни ГТП, Каско и Гражданско отделение застраховки; идва с доставка до определен адрес.

Към момента наличността от коли на уеб страницата е лимитирана заради механически дейностти, но през следващата седмица ще бъдат добавени още 100 коли, а до края на годината на платформата ще има наличност от над 300 автомобила. 

Най-често това са коли, взети на действен лизинг от огромни компании от цяла Европа. Като за момента на платформата са качени само, коли, благосъстоятелност на компанията. Инвестицията за сходен автопарк възлиза на над 10 милиона лв., за това от компанията обмислят разновидности за привличане на вложения и изследват вид с листване на BEAM пазара.
 Цените на колите втора употреба в Германия чупят върхове
Цените на колите втора употреба в Германия чупят върхове

Добрата вест: предлагането на използвани електрически автомобили се усилва

" Опитваме се да намерим дилъри, които употребяват най-хубавите търговски практики за препродажбата на използвани коли, които дават отговор на критериите ", прецизират от компанията, допълвайки, че сходни коли също могат скоро да се появят на платформата.

Cazam е платформа за търговия с коли на възраст сред 3 и 5 години. Ценовият клас, към който компанията е таргетирана е сред 45 000 и 50 000 лв.. Тъй като в тази ситуация става въпрос за скъпи коли първоначално от компанията ще се стремят да субсидират маржа на облагата си и той ще бъде много по-малък от стандарта, който на този пазар е сред 8 и 10%.

Доставката на автомобила се прави до 3 дни, като проектите на компанията са да съкратят този период до 48 часа.

Cazam дава опция и за дълготрайно наемане на автомобил

Докато в наемът е желания метод за прилагане на коли в развитите страни в България към момента това не е по този начин. За това от новаторската компания дават на клиентите си и опция да наемат автомобил. Наемът е с най-малък период от 6 месеца и се заплаща авансово с една наемна вноска, авнасово, която и съставлява и депозит. 
 Търговци: Цените на колите
Търговци: Цените на колите " втора употреба " у нас са покрай новите и ще продължат да порастват

За предходната година цените на колите " втора употреба " са скочили доста
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР