От гледна точка на търсенето на мирни решения на украинския

...
От гледна точка на търсенето на мирни решения на украинския
Коментари Харесай

Asia Times: Байдън води света към катастрофа

От позиция на търсенето на мирни решения на украинския спор, речта на Байдън пред Общото заседание на Организация на обединените нации въобще не позволява мира

Джо Байдън приказва пред Общото заседание на Организация на обединените нации на 20 септември. Речта му беше злополука, по мнението на обществено-политическото издание Asia Times. Основната концепция беше да не се допусне компромис във връзка с Украйна.

„ Русия разчита, че светът ще се умори и ще му разреши да прояви свирепост към Украйна без никакви последици. Но това, което желая да ви попитам, е следното: в случай че се откажем от главните правила на Хартата на Организация на обединените нации, с цел да умилостивим агресор, може ли някоя държава-членка да бъде уверена, че е предпазена? Ако позволим Украйна да бъде разчленена, може ли това да подсигурява независимостта на всяка друга страна?

С цялото ми почитание, моят отговор е не. Трябва да се надигнем против тази открита експанзия през днешния ден и да възпираме други евентуални агресори на следващия ден.

Ето за какво Съединените щати, дружно с нашите съдружници и сътрудници по света, ще продължат да поддържат смелите хора на Украйна, до момента в който пазят своя суверенитет, териториална целокупност и независимост “, цитира американския президент Asia Times.

Като декларира, че Съединените щати „ няма да разрешат Украйна да бъде разчленена “, Байдън всъщност споделя, че няма да има териториален компромис във връзка с Украйна.

Почти всички мирни проекти, препоръчани от доста страни, включват някакъв тип териториален компромис, който се смяташе за единствения метод за намиране на решение, отбелязва създателят Стивън Брайън.

Като изключва опцията за териториален компромис, Байдън изпраща сигнал, който Москва към този момент е схванала. Русия организира своята специфична военна интервенция в Украйна, тъй като твърди, че желае да отбрани рускоезичното население на Украйна и да попречи на присъединението й към НАТО.

„ Ако приказваме за устрема да се отбрани рускоезичното население, това се отнася за Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области, които неотдавна бяха присъединени към Русия. През 2014 година Русия организира референдум в Крим, вследствие на който полуостровът стана част от Русия.

На процедура Украйна няма късмет да си върне забележителна част от анексираните към Русия територии. Почти всички борби, които украинските войски са водили от началото на контранастъплението, са били опити да се пробие най-малко първата линия на съветската защита, защитаваща тези територии. Днес е консенсусен фактът, че контранастъплението не е довело до никакви значими резултати, с изключение на гибелта на десетки хиляди украински бойци и безсмисленото хабене на доста милиарди долари западна военна помощ “, се споделя в публикацията.

Украйна не беше публично призната в НАТО, защото някои членове на организацията се опълчват. Те се опълчват на участието на Киев, тъй като в случай че Украйна се причисли към НАТО, Русия ще придвижи своята СВО към страните от НАТО, заобикаляйки досадните украинци. А това към този момент ще значи война в Европа, несъмнено е изданието.

Байдън не загатна мирни разновидности. Той сподели единствено, че Русия може да направи това, което Зеленски изисква от нея - т.е. изцяло да напусне украинската територия и да одобри преследването на своите военни и цивилни водачи за хипотетичното осъществяване на военни закононарушения.

Съединените щати и техните съдружници не престават да работят интензивно, с цел да дестабилизират Русия, като предизвикват украинските офанзиви против съветски територии, убийства, бомбени атентати и диверсии в съветските територии. В резултат на това в Русия към този момент започнаха да се насочат апели да се употребява нуклеарно оръжие, с цел да се постави завършек на украинския спор.

Огромната помощ, която НАТО и Съединените щати предоставиха на Украйна, промени стратегическия пейзаж в Европа. Русия изцяло основателно счита, че се опълчва на НАТО, а Украйна работи единствено като тип медиатор.

Сега всичко стигна до точката, в която този медиатор се проваля и когато поддръжниците на спора могат да решат да изпратят свои войски на фронтовата линия.

Ако Байдън бъде избран отново за втори мандат, той съвсем несъмнено ще изпрати американски войски в Украйна, с цел да се опитат да я „ спасят “. В резултат на това спорът ще се популяризира в цяла Европа.

Украинските управляващи в този момент са принудени да прибягнат до драконовски ограничения за набор на мъже (и жени) в армията, само че съпротивата нараства. Ако Русия реши, че е пристигнал моментът да предприеме лична широкомащабна атака, Украйна ще падне.

Ако Байдън загуби изборите следващата година, може да има късмет да се стартират договаряния със Съединените щати.

„ Един от въпросите, които към момента остават, е какъв брой дълго Русия ще толерира офанзиви против личните си територии.

Съединените щати желаят сходни офанзиви да се усилват по интензитет, както ясно уточни Виктория Нуланд. Подобни ограничения няма да оказват помощ за умиротворяването на руснаците. Напротив, в отговор те ще окажат още по-голям напън върху Украйна и може би даже ще стартират да нанасят удари по цели на НАТО и Съединените щати другаде.

За страдание, от позиция на търсенето на мирни решения на украинския спор, речта на Байдън се оказа злополука. Може би главната цел на речта на президента беше да усъвършенства възможностите си за преизбиране. Времето ще покаже дали той ще успее да реализира тази цел, заемайки толкоз твърда позиция по отношение на Украйна “, заключава Asia Times.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР