От германското издание Билд са се свързали с големия ни

...
От германското издание Билд са се свързали с големия ни
Коментари Харесай

Балъков разкрива пред "Билд" как се бият фаулове

От немското издание " Билд " са се свързали с огромния ни футболист Красимир Балъков, който през вчерашния ден навърши 56 години. Балъков бе измежду най-ярките звезди на тима на Щутгарт в края на 90-те тодини и началото на новия век.

Красимир Балъков има 14 гола за Щутгарт от директен свободни удари, както и е рекордьор за тима с 18 вкарани дузпи, от които не е пропуснал нито една.

Пред изданието българинът дава препоръки за осъществяване на директен свободните удари, защото статистиката демонстрира, че в отборът на Щутгарт вкарва от фаул един път на 6 години - Кузманович през 2010-а, Дидави през 2016-а и Мармуш преди десетина дни.

" Трябва да повярвате в себе си и да пресъздавате директен свободния удар. Затова преди да го извършите, би трябвало да си визиите по какъв начин тъкмо топката ще влети в мрежата, каква ще бъде траекторията ѝ ", споделя Балъков. 

" Нужно е да имаш специфична сензитивност в крайници, само че самостоятелните тренировки също са доста значими. И то най-много в младежките години. Качеството при мен се прояви рано, само че и треньорите ми при младежите работеха доста в допълнение с мен ", признава той.

" Трябва да се тренира най-много по 10-15 минути два-три пъти седмично. Тренировките за свободни удари са доста стресиращи за аддукторите. Ежедневна такава подготовка би предизвикала проблеми с мускулите ", прецизира треньорът.

" Докато играех, в Бундеслигата, имаше същински експерти на свободните удари ", спомня си Балъков, като се сеща за Хеслер, Баслер или Шол. " Но актуалният футбол е обвързван с динамичността, характерността в тренировките постоянно се подценява ", счита той.

Откакто Ханзи Флик стана селекционер на националния тим на Германия, в екипа му има треньор за свободните удари. Запитан не би ли било хубаво да има сходен експерт и в Щутгарт, Красимир Балъков дава отговор с усмивка: " Определено. Но за жалост не могат да се вземат - прекомерно безценен съм ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР