От ГЕРБ се пробваха да се възползват от отсъствието на

...
От ГЕРБ се пробваха да се възползват от отсъствието на
Коментари Харесай

ГЕРБ пробва да прокара бюджетни промени зад гърба на опозицията

От ГЕРБ се пробваха да се възползват от отсъствието на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия, с цел да прокарат без полемики в Народното събрание промени в бюджетите на националната здравна каса и на държавното публично обезпечаване. Този път обаче Движение за права и свободи, което другояче оказва помощ на ръководещите за кворума, се отметнаха и се оказа, че в пленарната зала няма задоволително депутати, с цел да продължи съвещанието. Така замисълът на ГЕРБ се провали.

Депутатите завършиха с програмата си за през днешния ден още преди 11 часа. Тогава ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи да се прегледат и измененията в бюджетите на НЗОК и ДОО, които по принцип бяха планувани за петък. От Българска социалистическа партия, които са главната опозиционна мощ в Народното събрание и най-вероятно щяха да разточат дебата по бюджетните промени, изобщо не се бяха появили за днешното съвещание. Социалистите бяха решили, че би трябвало да се причислят към протестиращите пред Народното събрание жители. Така ръководещите получиха комфортна опция да гласоподават небрежно поправките без полемики.

Предложението на Караянчева беше утвърдено от болшинството и шефът на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова дори стартира да чете отчета по законовите ремонти. Тогава обаче се намесиха от Движение за права и свободи. Хората на Ахмед Доган желаеха да се извърши инспекция на кворума в пленарната зала, а подобен по това време беше явно, че нямаше. Проверката сподели, че фактически депутатското наличие е под минимума, открит с регистрацията рано сутринта, когато в залата имаше 127 народни представители. От ГЕРБ бяха принудени да признаят провалянето си и работата по бюджетите остана за петък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР