От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Спортният министър, който фалира

...
От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Спортният министър, който фалира
Коментари Харесай

Сметките на Националната спортна база могат да бъдат блокирани заради Радостин Василев

От Facebook профила на Соня Колтуклиева

Спортният министър, който банкрутира българския спорт? Заради персонално възмездие, може да бъдат блокирани сметките на Национална спортна база, вследствие на 3 желае на стойност 7 054 806 лв.. Наказателната акция против “101” е била като предизвестие към всички останали наематели на спортни обекти - който не си трае, който посмее да възрази - ще получи пестник сред веждите от страната.

Какво завещание остави Радостин Василев на Весела Лечева?

Малко преди да й връчи букет за началото на мандата й, той си отмъсти на първокласен столичен ресторант, поради сигнал до прокуратурата - първият против настоящ министър от кабинета “Петков”.

В последните часове от пребиваването си в Спортната палата, на 2 август, Радостин Василев издаде заповед за преустановяване на контракта сред “Ем Фууд енд Кетъринг” ЕООД и Национална спортна база, за наем на плувен комплекс “Диана” и терена, върху който е построен “101 Bar&Dinner”, като е подложен 5-дневен период за връщане на обекта на страната.

Днес, към обяд, комисия от НСБ се е явила да одобри “доброволно” обекта.

Днес, също по този начин, посредством Частен правосъден реализатор, компания “Ем Фууд енд Кетъринг” е уведомила Национална спортна база към Министерството на младежта и спорта, че: “ще упражни законното си право да заведе” 3 желае:

⁃ Иск за направените в обекта вложения - на стойност 4 141 206 лева;

⁃ Насрещен иск - на стойност 1 283 600 лв., представляваща сума, претендирана от трета наранена страна;

⁃ Иск за пропуснати изгоди - на стойност 1 630 000 лв..

“Така общият размер на претенциите, в резултат на незаконосъобразните дейности от страна на Национална спортна база възлиза на 7 054 806 лв..”

“Ем Фууд енд Кетъринг” ще се възползва от правото си да изиска от съда застраховане на своите искове, както с блокиране на банкови сметки, по този начин и на имущество на сдружението.”

Какво на процедура значи това? Блокирането на банковите сметки на НСБ ще лиши българските спортисти и треньори от опцията за естествена подготовка, в това число и за Олимпиадата в Париж! Служебният министър на спорта Весела Лечева няма да бъде в положение да обезпечи “спокойствие” за спорта, както даде обещание на 2 август, при вдишване на властта в МСС от Радостин Василев. Той, в действителност постъпи подло към нея: ще развява като знаме в предизборната битка авто-легендата за “бореца против мафията, който затвори ресторанта на Сталийски”, а петкратната международна шампоинка по спортна пукотевица, ще би трябвало да се оправя с батаците, оставени на терена от отцепника от “Има подобен народ”, който пристана на “Продължаваме промяната”.

Предисторията на абсурда в резюме. На 29 март 2022 година, Радостин Василев изпраща в ресторант “101” Ралица Младенова, негова другарка, която е непрекъсната клиентка на заведението. Към 14:00 часа тя се обажда по телефона, с цел да му заяви, че Александър Сталийски е напуснал ресторанта. Спортният министър влетява с антураж от мъже, които стряскат клиентите и надменно се нахвърлят върху шефката Мирела Якубовска. На нейния въпрос: “Кои сте вие? Какво желаете?”, Радостин Василев дава отговор: “Аз съм министърът. Всичко това е мое!” Заместник-мини
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР