Хубаво е да обърнете внимание и как велосипедистите карат -

...
Хубаво е да обърнете внимание и как велосипедистите карат -
Коментари Харесай

Пътен експерт: На софиянци им натресоха опасно и неефективно решение

Хубаво е да обърнете внимание и по какъв начин велосипедистите карат - с каска и светлоотразителна жилетка, до момента в който в България създателите на концепцията за тази безумна споделена спирка са същите, които с крякане и кряскане не позволяват да задължим и нашите велосипедисти

От профила във Facebook на пътния специалист Диана Русинова 

 Следя от няколко дни изключително усиления спор във връзка с новата организация на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Витоша " и ул. " Проф. Ф. Нансен ". Няма да разясня на този стадий методите на паркиране и другите странни неща в този план, само че през днешния ден ми попадна този спирков перон, който се явява продължение на велосипедната алея по бул. " Патриарх Евтимий ". Истината е, че на софиянци им се предлага решение, което тотално е отхвърлено още преди повече от 10 години в Лондон и преди 20 години в Холандия като рисково и неефективно.

Всъщност ни се оферират " нововъведения ", които освен, че са отречени като остарели и неработещи, само че са и прекомерно рискови за участниците в придвижването, най-много за пешеходците чакащи публичния превоз на спирковия перон (на спирката).

Освен всичко обаче, се оказва, че " новото " и " съвременно " решение непосредствено нарушава и условията въведени посредством Приложение № 9 към член 67 на Наредба № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 година за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.

Между другото това, че решението, което беше натресено на софиянци е неработещо, остаряло и неефективно, само че и рисково, не е единствено мое мнение. Това мнение явно се споделя и от управляващите в Нидерландия и Англия, както и от редица други експерти. Но пък в последна сметка, по този начин става, като чертаем организация на придвижването по картинки без да имаме обикновено разбиране за разпоредбите и нормите настоящи в България. Просто ей по този начин, на пук на всички, да си наложим нашето, тъй като в този момент ние сме мощните на деня. Или общо взето това е резултатът когато графични дизайнери решат да се месят в организацията на движнеието.

Чудно ми е по какъв начин Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция са се съгласили и са позволили да съгласуват незаконосъобразен план?

При образците от Лондон, хубаво ще е да обърнете внимание и по какъв начин велосипедистите карат - с каска и светлоотразителна жилетка, до момента в който тук в България създателите на концепцията за тази безумна споделена спирка са същите, които с крякане и кряскане не позволяват да задължим и нашите велосипедисти да ползват обикновена грижа за живота и здравето си.

В мненията ще намерите линк към сносно аргументирана публикация, за какво предлагането, които ни натресоха е повече от рисково.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР