От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекВчера в Парламента се случи

...
От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекВчера в Парламента се случи
Коментари Харесай

Пеевски води битка с „Лукойл“, а Асен Василев ги брани

От Facebook профила на Кристиян Шкварек

Вчера в Парламента се случи нещо изумително.

Комисията по Бюджет и финанси отхвърли предлагането на ГЕРБ-СДС за анулация на дерогацията за покупка на нефт от Лукойл. Тоест опита да се прекратят свръхпечалбите на сдружението на наш тил, за които в страната се приказва от години. Предложението бе подкрепено само от... Движение за права и свободи.

Случи се след близо два часа диспути и предстоящите остри изявления от Българска социалистическа партия - Румен Гечев и от Възраждане - Цончо Ганев, в поддръжка на Лукойл.

Неочакваното, обаче, пристигна от обединението на ППДБ, които застанаха зад Българска социалистическа партия и Възраждане, неподкрепяйки предлагането. Дори обичайните сини „ ястреби “ против Лукойл и всичко съветско като Мартин Димитров и Георги Ганев не нарушиха партийната дисциплинираност и също гласоподаваха срещу. Как се вързват милиардите свръхпечалби за Лукойл и Путин с проекта за „ депутинизация на България “ на Демократична България остава цялостна тайнственост. Питайте тях.

През 2023-та Делян Пеевски води открита борба с Лукойл, а Мартин Димитров и Асен Василев бранят компанията. Обяснете на естествен човек по какъв начин се стигна до тук. Аз не мога.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР