От Фейсбук профила на Искрен Веселинов ЗА ЕДИПОВИЯ КОМПЛЕКС, РАДЕВ,

...
От Фейсбук профила на Искрен Веселинов ЗА ЕДИПОВИЯ КОМПЛЕКС, РАДЕВ,
Коментари Харесай

Веселинов: Братята-главатари на ордата, наречена Четворна коалиция заявиха, че техният Отец е мъртъв

От Facebook профила на Искрен Веселинов
ЗА ЕДИПОВИЯ КОМПЛЕКС, РАДЕВ, НИНОВА И ПРОСТО КИРО

Митологичните сюжети са безконечни. След Фройд и Юнг го потвърдиха и актьорите от българския политически спектакъл. Помните евентуално книгата “Тотем и табу ” на бащата на психоанализата и неговата идея за началото на човешкото общество: то се заражда от първобитната орда, в която бащата-тиранин държи богатствата (самките) единствено за себе си, а синовете, когато вземат да мечтаят за тях, прокужда без жалост в пустоща. Накрая синовете се събрали и дружно победили могъщия татко, а богатствата (самките) разделили. Призрака на бащата обаче възкръснал в личните им мозъци и си останал там. Така и не можем да се разделим с него няколко десетки хилядолетия.

Та в тоя дух през вчерашния ден братята-главатари на ордата, наречена Четворна коалиция обявиха, че техния Отец е мъртъв.

Едва ли някой се съмнява в генеалогичната връзка на „ Продължаваме промяната “ с Президента. Не единствено тъй като звездите на Кирчо и Асен изгряха в служебния кабинет, само че и тъй като техният “проект ” черпеше директно витална сила от него. Продължаваха смяната, която Радев стартира с вдигнат пестник. Е, имаше и рамо от различен, задокеански президент, и интензивно бабуване от неговото посолство на „ Козяк “, само че за голям % гласоподаватели гласът за Политическа партия бе глас за служебния кабинет и глас “антигерб ”, сиреч 100% Радев. Така и завоюваха.

Може би си мислеха, че богатствата към този момент са единствено техни. В тоя случай не дами, несъмнено, а министерства, фондове и други салтанати. Разпределиха ги бързо и за сметка на Отца си, само че неговия гръмовен глас стартира да кънти като гузна съвест, а те да се гънат. Слабички се усещаха още, само че богатствата към този момент им се услаждаха и не рачиха да създадат стъпка обратно. Впрочем те от ден на ден започнаха да залагат на Великия бял татко оттатък океана - зер надалеч е и няма да опре до техните самки и власт.

И ненадейно откриха различен изтерзан собствен “брат ”, а в тази ситуация сестра Нинова, която макар пола си някои назовават “единствения мъж в държавното управление ”. Тя от дълго време бе прокудена в пустоща, оспорила властта на Отеца си. Сигурно тук някой ще ме апострофира, че Нинова създаде Радев, а не противоположното, само че аз не мисля по този начин. Българска социалистическа партия преди да издигне Радев бе паднало под 15% и тренда надолу продължаваше. Кадровите неточности на ГЕРБ и облика на Генерала, бранител на нацията и неполитик я рестартираха, дадоха й магическата съставна част на успеха и я трансфораха в “проекта антигерб ”, който на два пъти не завоюва избори единствено поради неточности на лидерката си в акциите. Всъщност тя в никакъв случай не одобри, че последователите на партията й от този интервал се разпознават доста повече с Радев, в сравнение с с нея и правеше под паника ходове, които да я разграничат и създадат нещо „ по “ от него.

В резултат Отецът си избра друго обичано дете - Политическа партия. После прокуди и него.

В пустушта скитаха и двама други сина, противозаконни въпреки, само че очевидно свързани с Отеца на антигерберската орда. Те също мечтаеха, пък и консумираха властта, само че с прочувствен боязън от могъщата Му сянка.

Вчера омразата към Отеца ги събра. Вчера те се отхвърлиха от него, убиха го ритуално - не физически, а духовно, изчегъркаха Радев от личния си мавзолей. От през вчерашния ден властта над Ордата си е единствено тяхна, ще си разделят самките, пардон богатствата и ще гледа боязливо нагоре, тъй като престижът му стои, въпреки да е с нулеви управнически пълномощия.

Впрочем, обзалагам се, че при първата стихия ще се разбягат, мислейки, че всяка гръмотевица може да е наказването на Отца им за осъществения грях.

А на него, поради сбърканата ни Конституция, му остава да си стои на пиедестала на спечелилия и да въодушевява други проекти-синове, които в положителната фройдистка традиция ще се събират зад тила му, ще се договарят и ще го изчегъртват още веднъж...

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР