От Фейсбук профила на Емил ЙотовскиИзвращението ЕвровизияМислех да сложа някое

...
От Фейсбук профила на Емил ЙотовскиИзвращението ЕвровизияМислех да сложа някое
Коментари Харесай

Емил Йотовски: Извращението Евровизия

От Facebook профила на Емил Йотовски

Извращението Евровизия

Мислех да сложа някое по-меко заглавие само че не трябва. Извращенията би трябвало да се назовават извращения. Да се знае, че са извращения и да се помнят като такива. Така не се дава опция за семантичен празен ход.

Преди години ни беше гняв, че не можем да спечелим Евровизия. Сега съм уверен, че би трябвало да сме горди, че не участваме.

С миши стъпки Евровизия от относително влиятелен музикален фестивал, ( Аз персонално постоянно съм го намирал за някакъв новодемократичен вид на политическата ария в жанр „ Ален мак “), се трансформира в церемониал на някакво ново гадно, което свирепо желаят да ни го пробутат за обикновено. За да бъдем почтени сходни гадости постоянно е имало, само че поради естеството на напредъка те са били лимитирани в обособени региони или народи. Днешното гадно има упоритостта да бъде световно, паневропейско а за какво не и международно?

Евровизия към този момент не е музикален конгрес на остарелия континент. Смисълът на музиката липсва. Всичко е флагове, политически глобалистки заявления и някаква реплика на почтени избори. Гейщината и сатанизмът са фетиш, а политическия розов вибратор извършва ролята на гръбначен дирек.

Нека се върнем години обратно и ще забележим прозореца на Овертон в деяние. (Вземете прочетете какво значи прозорец на Овертон, че ще ви би трябвало.) Първите стъпки бяха някак плахи досега, в който заровете се хвърлиха и ни сервираха Кончита Вурст. Тогава неговата спорна същина се одобри със състрадание и любознание.  

През годините имаше в действителност красива музика, само че тя някак оставаше недооценена. Винаги политкоректността и педерастията я биеше. По-умните реализатори схванаха наклонността и започнаха с изгъзиците. Така пристигна онази боди положителна изпълнителка, която кукуригаше. Изкукурига няколко песни и отпътува в небитието. Но отпътува като победител. Европобедител.

Днес сме на вълна боди положителни ( което на староговор значи тлъсти) украинки цоцащи от синьо-жълти биберони и самоскопени апокалиптични създания. Като съществено недовиждане регистрирам обстоятелството, че липсват дребни восъчни фигури на Путин, които да се обезглавяват на сцената под водопад от фойерверки в името на мира. Но дано не си мечтая…

Най-неприемливото е, че всичко това се предлага като новите полезности на Европа, новия музикален усет на Европа, актуалните музикални течения в Европа. Зад всичко това лъска политическата поръчка. Нещо като актуалната европейска партийна линия. А музиката? Майната и на музиката! Вадете байраците и вибраторите. Слагайте рогата и в офанзива до момента в който прегракнете.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР