От Европейската комисия потвърдиха, че нейната председателка Урсула фон дер

...
От Европейската комисия потвърдиха, че нейната председателка Урсула фон дер
Коментари Харесай

ЕК: Фон дер Лайен и Кирил Петков обсъдиха важни теми за България

От Европейската комисия потвърдиха, че нейната председателка Урсула фон дер Лайен и някогашният министър председател Кирил Петков са били в контакт. Оттам прецизират, че двамата са обсъждали значими тематики за България от европейския дневен ред, в това число и подготовката на страната ни за еврозоната и приемането й в Шенген, съобщи БНР.

" Позицията на председателката и по двата въпроса е добре известна. Тя още един път удостовери поддръжката си за приемането на България в Шенген. Има доста прецизен развой за влизане в еврозоната, който се ползва за всички страни. Ролята на Комисията е да ги поддържа в осъществяването му. Явно е, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават ", споделят от Комисията.

Съобщението е по отношение на публикувания през вчерашния ден запис на депутата Радостин Василев, в който се чуват репликите на Петков, че Урсула фон дер Лайен го е уверила в възможностите на България да влезе в Шенген, само че не и в еврозоната на този стадий. Както той твърди, тя му е подметнала шеговито, че Европейски Съюз не се води единствено от морални полезности и може да се направи компромис за еврозоната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР