От Европейската комисия откриха производства за установяване на неизпълнение на

...
От Европейската комисия откриха производства за установяване на неизпълнение на
Коментари Харесай

От ЕК откриха процедура за невъвеждане на новите правила в областта на далекосъобщенията

От Европейската комисия откриха производства за определяне на несъблюдение на отговорности против 24 страни членки , измежду които и България. Този път тематиката е невъвеждане на новите правила на Европейски Съюз в региона на далекосъобщенията, оповестиха от Европейска комисия.

С Европейския кодекс за електронни известия се модернизира европейската регулаторна рамка за електронните известия. Целта е да се подобрят изборът и правата на потребителите, да вземем за пример посредством обезпечаване на по-ясни контракти, качество на услугите и конкурентни пазари.
 Приключи договорката с шестата продажба на БТК (Vivacom)
Приключи договорката с шестата продажба на БТК (Vivacom)

Еврокомисията утвърди

Кодексът също по този начин подсигурява по-високи стандарти на съобщителните услуги , в това число по-ефективни и налични незабавни повиквания.

Освен това той разрешава на операторите да се възползват от разпоредбите, стимулиращи вложенията в мрежи с доста огромен потенциал, както и от усъвършенстваната регулаторна предвидимост, която води до по-иновативни цифрови услуги и инфраструктури.

Крайният период за транспониране на Кодекса в националното законодателство беше 21 декември 2020 година Досега единствено Гърция, Унгария и Финландия са уведомили Комисията, че са приели всички нужни ограничения за транспониране на Директивата , като по този метод са оповестили нейното транспониране за приключено.
 За седми път сме част от Съвета на Международния съюз по далекосъобщения
За седми път сме част от Съвета на Международния съюз по далекосъобщения

Изборът стана на конференция в Южна Корея

Поради това Комисията изпрати публични уведомителни писма на Белгия, България, Чехия, Дания, Германия, Естония, Ирландия, Испания, Франция, Хърватия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия и Швеция, с които ги прикани да одобряват и нотифицират съответните ограничения.

Държавите членки би трябвало да отговорят в двумесечен период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР