От екипа на руския опозиционер Алексей Навални, който почина на

...
От екипа на руския опозиционер Алексей Навални, който почина на
Коментари Харесай

Погребалните служби отказват да транспортират тялото на Навални

От екипа на съветския опозиционер Алексей Навални, който умря на 16 февруари в арктическа колония оповестиха, че погребалните служби отхвърлят да транспортират тялото му в църквата, където е планувано погребението му за 1 март в Москва, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
" Това е истински позор. Шофьорите на катафалките към този момент отхвърлят да транспортират Алексей от моргата ", оплака се в Telegram Иван Жданов, един от околните сътрудници на умрелия опозиционен водач.

" Първо, не ни разрешиха да наемем погребална зала, с цел да се сбогуваме с Алексей. А в този момент, когато погребението би трябвало да се състои в църквата, погребалните сътрудници ни оповестяват, че никаква катафалка няма да закара тялото там ", удостовери екипът му в обществените мрежи, написа .

Колегите на Навални споделят още, че " получават позвънявания от незнайни хора, които заплашват да не транспортират тялото на Алексей на никое място ".

Погребението на опозиционера и антикорупционен деятел би трябвало да се състои в петък, 1 март в 14:00 ч. локално време в черква в югоизточната част на съветската столица Москва, в квартала, в който Алексей Навални живееше, когато беше на независимост. Два часа по-късно той би трябвало да бъде заровен в близкото Борисовско гробище.

Откакто тялото на Алексей Навални беше предадено на майка му, екипът на 47-годишния опозиционер е търсил място за обществено прощаване, само че е получил отвод.

Московчани са призовани да участват на погребението на опозиционера, а поддръжниците му в други градове и в чужбина да се съберат, с цел да почетат паметта му.

Тези събирания могат да се окажат неудобни за съветските управляващи две седмици преди президентските избори, на които Владимир Путин би трябвало да бъде избран отново без конкуренция. По данни на профилираната неправителствена организация OVD-Info в дните след гибелта му са задържани близо 400 души за обществено удостояване на паметта му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР