От документи, публикувани от Антикорупционния фонд (АКФ), станаха ясни нови

...
От документи, публикувани от Антикорупционния фонд (АКФ), станаха ясни нови
Коментари Харесай

Анонимна свидетелка: В Осемте джуджета съм виждала над 10 пъти Борислав Сарафов

От документи, оповестени от Антикорупционния фонд (АКФ), станаха ясни нови свидетелски показания на свидетелка с загадка идентичност, съгласно която в ресторанта на някогашния следовател Петьо Петров-Еврото " Осемте джуджета " са ходили неведнъж актуалният и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, някогашната шефка на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова, като са влизали и излизали от стая на Петров с кафяви пликове, евентуално с документи.

Тайната свидетелка е разпитвана на 31 май 2023 година и е дала показания за чести визити на Борислав Сарафов и други висши магистрати при Петьо Петров-Еврото. Показанията й са част от следствието, формирано на 29 май 2023 година в Софийската районна прокуратура (СРП), което стартира, откакто ден по-рано Антикорупционният фонд разгласява получени по е-поща фотоси на усмихнатите Петров и Сарафов пред ресторант " Осемте джуджета ".

" В ресторанта съм виждала над 10 пъти Борислав Сарафов, който е зам. основен прокурор в сегашния миг. Аз тогава не знам дали беше зам. основен прокурор, само че знам, че беше шеф на Националната следствена работа. Той идваше по друго време на денонощието. Обичайно идваше денем. Той стоеше към 40 минути или час. Докато е идвал, аз съм го виждала да приказва с Петьо Петров ", споделя анонимната свидетелка в показанията си.ов

" Това е към този момент петият свидетел, чиито свидетелства за връзките на настоящия основен прокурор с Петьо Еврото стават обществено известни. През февруари 2024 година bird.bg сподели протоколите от разпитите по същото досъдебно произвеждане на двама други очевидци, единия от които с загадка идентичност под номер 24-2, към които се прибавят към този момент даваните, в това число и в изявленията пред АКФ, сведения от Илия Златанов и Любена Павлова в същата тенденция ", показват в известие от АКФ.

Снимка на Емилия Русинова с Петьо Петров на входа на ресторанта също е ставала публично притежание, а други очевидци са говорили пред АКФ за ролята на Димитър Франтишек в проблема " Осемте джуджета ".

" Виждала съм Емилия Русинова. Тя още май не беше началник на Софийска градска прокуратура, когато идваше. Мисля, че Петьо Петров съумя да й помогне да стане началник на Софийска градска прокуратура. Нея съм я виждала доста постоянно ~ най-малко двадесет пъти. Като това е било по друго време - денем, вечерта (буквално по домашно облекло), като същата стоеше друго време в ресторанта. Понякога стоеше по час - час и половина. С нея съм виждала, че Петров си разменяше саморъчно написани бележки. Какво е имало на тези написани от тях бележки няма по какъв начин да знам ", споделя в показанията си свидетелката.

Съдбата на очевидеца с загадка идентичност под номер 24-1 остава незнайна. Неизвестно остава и дали и той към този момент е трансформирал показанията си по отношение на свързаността на Борислав Сарафов с Петьо Петров, както това са сторили други от давалите по-рано сведения в такава тенденция лица, разясняват от АКФ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР