„От днес започва икономическото възраждане на нашия край, защото рехабилитацията

...
„От днес започва икономическото възраждане на нашия край, защото рехабилитацията
Коментари Харесай

Направиха първа копка за ремонта на пътища в община Криводол

„ От през днешния ден стартира икономическото възобновление на нашия край, тъй като рехабилитацията на пътя Баурене-Криводол е значим и основен план за цялата област. Убеден съм, че новият път ще разреши на тези от вас, които са в работоспособна възраст почтено да изкарват своето заплащане в огромните фабрики, които се строят във Враца. Това е смисълът да работим дружно - държавното управление на премиера Борисов, регионалния шеф, кметовете на обитаемоте места и да се осъществят планове в полза на хората “, сподели кметът на Враца Калин Каменов в приветствието си към присъстващите на церемонията по първата копка по ремонта на пътя Криводол-Бойчиновци/ Ракево-Баурене “.
В рамките на събитието регионалният шеф Малина Николова съобщи, че през днешния ден е исторически ден за жителите на община Криводол. „ Повече от половин век пътищата на община Криводол са в това положение. Днес, с помощта на европейското финансиране е открит метод нещата да се трансформират “, добави още Николова.
Стартът на ремонта на този значим пътен сектор бе даден от село Баурене, община Криводол. Проектът е на стойност 4 741 569 лв. с Данък добавена стойност и се финансира по контракт за безплатна финансова помощ по подмярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Изпълнител на строителството на плана е „ Строител Криводол “ ЕООД. Ремонтът на пътищата ще продължи 180 дни.
На формалната гала участваха още националният представител Красен Кръстев, кметът на община Криводол Петър Данчев, ръководителят на общинския съвет в градчето Петър Комитски, кметът на село Баурене Цветослав Тодоров, общински съветници, поданици на обитаемоте места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР