От днес започва 22-то Световно първенство по футбол и всички

...
От днес започва 22-то Световно първенство по футбол и всички
Коментари Харесай

Днес започва най-странният Мондиал в историята на футбола

От през днешния ден стартира 22-то Световно състезание по футбол и всички погледи ще бъдат ориентирани към Катар, който за първи път ще е хазаин на Мондиал. Първенството обаче е най-странното в историята на футбола, тъй като за първи път Мондиал ще се играе през зимата, а не както беше до момента през лятото. 
Прочетете още
Естествено повода е страната хазаин против, която се изговори толкоз доста. За следващ път се отвориха и въпросите до какъв брой ФИФА се е оттърсила от абсурда с корупцията и дали пък този циничен кръг в миналото ще завърши. Бяха наранени и правата на хората, откакто по непотвърдени данни доста от служащите на стадионите са починали по време на работата по оборудванията. Ограниченията в страната също не са по никакъв начин дребни, а доста почитатели взеха решение просто да не си предизвикват тъгите и скъпата бира, а просто да си останат вкъщи. Напоследък пък се появиха и още не малко скандални обстоятелства, а точно пакистанци, които се вършат на почитатели на разнообразни страни, които са купени от уредниците. Капакът на всичко беше информацията за уречен мач. Според няколко източника домакинът Катар е подкупил няколко от играчите на Еквадор, с цел да може отборът да стартира с победа на Мондиала, макар че е определян за най-големият новобранец на шампионата. 

На фона на всичко това футбол въпреки всичко ще се играе в Катар и се чака той да бъде и на високо равнище. Големият въпрос е обаче и по какъв начин ще се усещат самите футболисти. За първи път в историята поради Мондиал се стопират всички клубни шампионати, които ще бъдат възобновени при започване на януари, а в Англия още в края на декември. 

Не малко играчи останаха отвън Мондиала поради травми, а несъмнено най-голямата липса ще е на един от топ играчите в света - Садио Мане. 

Мачът на откриването през днешния ден ще бъде сред домакина Катар и Еквадор, а несъмнено целия свят ще гледа този мач с едно мислено изключително след информациите, че той платен за катарците. 

Двубоят стартира в 18:00 б.в., а час по-рано започва и формалната гала по откриването на Мондиала. 

Фаворитите за трофея са Бразилия, Аржентина, Франция, Англия, Германия. 

Тронът на Бразилия на международния връх е заплашен, тъй като в случай че международен първенец стане Германия то бразилците ще поделят първото място титли от Мондиали точно с немците. Бразилия е отпред с пет трофея, а Германия и Италия, която няма да взе участие на Мондиала, са на второто място по международни трофеи - по 4. 

Мондиалът ще премине без никакво българско присъединяване. Националите не съумяха да стигнат до Катар и не престават черната си серия без Световно от 1998г. Български арбитър също не попадна измежду реферите на Мондиала, а за първи път от 1990г. състезател от efbet Лига няма да играе ма Световно състезание.

Рекордно малко са и стадионите за Световното - осем. Градовете, които ще одобряват шампионата също са малко общо пет - Доха, Ал Вакра и Ал Раян - на два стадиона и на един Ал Хор и Лусаил. Най-големият стадион е този в Лусаил за 80 000 фенове точно на него ще се играе и финалът на 18 декември.  

Ето и всички групи на Мондиала: 

Група А: Катар, Еквадор, Сенегал, Нидерландия (Ал Хор, Доха, Ал Раян)

Група В: Англия, Съединени американски щати, Уелс, Иран (Ал Раян, Ал Хор, Доха)

Група С: Аржентина, Саудитска Арабия, Мексико, Полша (Лусаил, Доха, Ал Раян)

Група D: Франция, Дания, Австралия, Тунис (Ал Вакра, Доха, Ал Раян)

Група E: Германия, Испания, Коста Рика, Япония (Ал Хор, Доха, Ал Раян)

Група F: Белгия, Мароко, Хърватия, Канада (Ал Хор, Доха, Ал Раян)

Група G: Бразилия, Сърбия, Швейцария, Камерун (Лусаил, Доха, Ал Вакра)

Група H: Португалия, Гана, Уругвай, Южна Корея (Лусаил, Доха, Ал Раян, Ал Вакра)

Любопитно е, че общо четирима играчи ще се причислят към Лотар Матеус (Германия), Джанлуиджи Буфон (Италия), Антонио Кабрал и Рафаел Маркес (и двамата от Мексико) с играчите с по пет международни шампионати. В Катар Мондиалът ще бъде пети за аржентинеца Лионел Меси, португалеца Кристиано Роналдо и мексиканците Гилермо Очоао и Андрес Гуадрадо. 

Лионел Меси пък може да се трансформира в играча с най-вече мачове на Мондиали, само че това да се случи би трябвало Аржентина да доближи до полуфиналите, а той да играе във всички мачове на своя тим. 

За етапа на елиминациите ще се класират първите два тима във всяка група, а останалите отпадат. 

При тъждество в точките в групата първо ще се гледат директните дуели сред съответните противници.

Топката за Мондиала за 14-ти следващ път ще бъде направена от Адидас. Името на коженото кълбо е Ал Рихла и се чака тя да е най-бързата топка правена за Световно състезание. 

Талисманът на шампионата се споделя Ла‘ееб.

Мондиалът ще остане чудноват и в музикална позиция. За първи път няма да има един формален химн на Световно състезание, а мелодиите, които избра ФИФА са общо четири. 

В българския ефир мачовете ще вървят по Българска национална телевизия и Нова Броудкастинг груп.

Вижте и цялостната телевизионната стратегия за Световното в Катар:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР