От днес за десет дни се преустановяват присъствените занятия в

...
От днес за десет дни се преустановяват присъствените занятия в
Коментари Харесай

Занятията в училищата и в детските градини - в електронна среда за 10 дни

От през днешния ден за 10 дни се преустановяват присъствените занятия в детските градини и учебните заведения в осъществяване на заповедта на министъра на опазването на здравето, оповестява пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Учебният развой за учениците от 1-и до 12-и клас, практиките, стажовете, дуалната система на образование, изнесените образователни часове и изпитите в учебните заведения, ще се организират от разстояние.

Дейностите в центровете за поддръжка за личностното развиване ще бъдат онлайн, доколкото и в случай че е допустимо.

Педагогическото взаимоотношение с децата от детските градини ще се организира, в случай че има такава опция - от разстояние в електронна среда с присъединяване на родителите, съгласно възрастта на децата, до 30 минути на ден, съгласно заповед на министъра на образованието.

Предвидените училищен олимпиади и надпревари за този интервал от време се отсрочват. Новите дати ще бъдат избрани до 8 април, осведомят от МОН.

В София отворени остават две  детски градини за деца на медици на първа линия -  117-а детска градина " Надежда " в регион " Младост " и 124-та " Бърборино " в регион " Красно село ".

Една от детските градини в Габрово - „ Явор “, също ще остане отворена в 10-те дни на новия локдаун и от през днешния ден ще приема деца в помощ на родителите, които са на първа линия.

Във времето, в което детските заведения преустановят работа, дежурната за Габрово градина ще приема деца на родители, заети в здравни заведения; полиция и пожарна; обществени услуги; институции и бизнеси, осигуряващи базисни услуги.

Засега са записани 15 деца, само че се чака още фамилии да аплайват за банкет. Могат да го създадат като попълнят документите електронно и ги изпратят на е-мейл: [email protected].
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР