От днес влизат в сила още по-строги мерки срещу разпространението

...
От днес влизат в сила още по-строги мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

От днес затягат COVID мерките в София-област

От през днешния ден влизат в действие още по-строги ограничения против разпространяването на ковид в София- Област. Над 2000 на 100 000 е заболеваемостта на 14-дневна база. А това постанова по-сериозни ограничавания.

Областният шеф на София Иван Иванов посочи, че за последните 25-30 дни в региона регистрират към 300% повишаване на коронавирус случаите.Най-силно наранени са общините Челопеч, Антон, Пирдоп и Златица.

Тревожни трендове обаче има и в Самоков, Ботевград и Етрополе. В средногорието заболеваемостта надвишава 2500 души на 100 000, добави Иван Иванов.

Въвежда се ограничаване в работното време на заведенията-до 22 ч и потенциал до 50%, съобщи регионалният шеф. Спират се визитите в езикови, просветителни и музикални школи, не разрешават се детските лагери и фермерските събори.
свързани новини111225на 11.10.2021
В огромните търговски центрове се вкарва еднопосочно придвижване и зелен документ.

В регионалните лечебни заведения се стопират плановите интервенции и плановият банкет. Изключение ще се прави за животоспасяващите случаи. От 532 болнични кревати в региона, 177 са свободни. Интензивните кревати са 35, от тях 9 не са заети, добави пред Българска национална телевизия Иван Иванов.

Увери, че няма заплаха от прелом във връзка с леглата. Ограниченията ще продължат най-малко 2 седмици.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР