От днес във Великобритания влиза в сила карантина за почти

...
От днес във Великобритания влиза в сила карантина за почти
Коментари Харесай

Всички пристигащи във Великобритания задължително под 14-дневна карантина

От през днешния ден във Англия влиза в действие карантина за съвсем всички влизащи в страната от чужбина, което значи, че те би трябвало да се самоизолират за 14 дни. Наличието на негативен тест за ковид не е съображение за отбягване на карантината.

Освен това, пътуващите до Обединеното кралство би трябвало да попълнят електронен формуляр най-рано 48 часа преди датата на идване. В него те би трябвало да дават данни за контакт, пътен проект и адрес, където ще прекарат карантината. Формулярът е оповестен на следния електронен адрес: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk. Разпечатано на хартия или непокътнато в телефона копие на попълнения формуляр би трябвало да бъде показано при идване на границата на Англия. Хората, които отхвърлят да попълнят формуляра, може да бъдат санкционирани със 100 английски лири, както и да не бъдат позволени в страната.

Ако идващият не може да уточни съответен адрес, на който ще прекара 14-дневната карантина, ще му бъде обезпечено настаняване за негова сметка в жилище, обезпечено от английското държавно управление. Властите ще правят инспекции на посочените в електронните формуляри адреси за съблюдаване на карантината. Ако такова нарушаване бъде открито на територията на Англия, на нарушителите ще бъде налагана санкция от 1000 лири. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат опция да вкарат самостоятелен метод по отношение на неспазващи карантината. Срещу жителите, отказали да заплатят санкцията, може да бъде заведено правосъдно дело и да им бъде постановена неограничена по мярка глоба.

Задължителната 14-дневна карантина планува изключения за идващи във Англия медицински експерти, които имат отношение към лечението на коронавирус; водачи на тежкотоварни транспортни средства и автобуси; пасажери, идващи от Общата зона за пътешестване, обхващаща Ирландия, остров Ман, Нормандските острови; сезонни служащи, които ще би трябвало да се самоизолират на работните си места, където нормално са ситуирани и техните жилища.

Карантината не се отнася и за жителите, които пътуват пренос през Англия и не минават граничен надзор. Ако директното пътешестване допуска пренощуване, то пасажерите могат да пресечен карантината, с цел да изоставен страната.

Пълен лист на изключенията е оповестен на портала на английското държавно управление: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules

При нужда от подпомагане българските жители в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Лондон на следните телефонни номера: Българско посолство в Лондон: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763.

Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното Кралство: [email protected], [email protected], [email protected]

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Препоръчва се на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР