От днес в Шотландия отпадат някои ограничения, така че вече

...
От днес в Шотландия отпадат някои ограничения, така че вече
Коментари Харесай

Отпадат Covid ограничения в Шотландия

От през днешния ден в Шотландия отпадат някои ограничавания, тъй че към този момент е разрешено отварянето на нощните клубове и осъществяване на огромни събития на закрито. Остава обаче рекомендацията да се работи от у дома и правенето на латерален тест преди срещи с други хора.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че „ Шотландия несъмнено потегля надолу по кривата “, що се отнася до броя на новозаразените с Covid-19.

Освен отварянето на нощните клубове и позволението за огромни събирания на закрито, отпада съветът против събиране на повече от три семейства, както и възбраната за контактните спортове на закрито.

Отпада правилото за 1 метър отдалеченост и обслужване единствено на маси в заведенията. По-строгите ограничения бяха наложени  преди Коледа, за справяне с вълната от Омикрон.

Според данните пикът на заразяванията е минал през първата седмица на януари. Дългосрочните ограничения обаче остават в действие. Става дума за носенето на маски в публичния превоз и на публични места на закрито, както и схемата за имунизационни паспорти, където те се изискват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР