От днес в Испания влиза в сила нов закон, който

...
От днес в Испания влиза в сила нов закон, който
Коментари Харесай

Задължителни маски и на открито в Испания

От през днешния ден в Испания влиза в действие нов закон, който задължава всички лица над 6-годишна възраст да носят маски на открити и закрити обществени места.

Досега при разстояние от метър и половина отдалеченост носенето на маска не беше наложително навън, макар, че самостоятелните провинции сами стегнаха ограниченията и го постановиха.

Законът, прочут като „ нова нормалност”, постанова наложителното носене на маски даже по време на слънчеви бани на плажа или на басейна.

Изключения ще се вършат единствено за хора с потвърдени дихателни проблеми или инвалиди, които не могат сами да си слагат и махат маската. Маска няма да се изисква и при самостоятелни спортни извършения.

Ако обаче тичате или карате колело с другари и сте без маска рискувате да бъдете санкционирани със сериозна сума.

На палубата на транспортен съд или на лодка неносенето на маска също е наказуемо действие. Задължително е носенето на маски във всички типове превоз, даже в персоналния ви автомобил, в случай че в него има лице, което не е от вашето семейство.

Новата мярка ще остане в действие до момента в който централното държавно управление на Педро Санчес разгласи края на здравната рецесия. Регионалните държавни управления са в правото си да затегнат още повече рестриктивните мерки, в случай че сметнат, че е належащо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР