От днес в Англия започна ваксиниране с Модерна“. Също от

...
От днес в Англия започна ваксиниране с Модерна“. Също от
Коментари Харесай

Започна ваксинация с „Модерна“ в Англия

От през днешния ден в Англия стартира имунизиране с „ Модерна “. Също от през днешния ден ще стартира предложение на първа доза ваксина на хората сред 40 и 50 години откакто управляващите оповестиха, че всички над 50 години и на 9-те най-рискови групи е била препоръчана първа доза.

Ваксината на „ Модерна “ към този момент се употребява от една седмица в Уелс и Шотландия.

От през днешния ден 21 центрове за всеобщо имунизиране стартират да я оферират и в Англия. Освен това дружно с имунизацията на „ Пфайзер “ тя ще бъде предлагана като опция на „ АстраЗенека “ при поискалите това хора под 30 години, поради опасенията от тромбози.

Повече от 32 милиона британци са инжектирани с първа доза, близо 8 милиона към този момент и с втора доза.

Междувременно стартира предлагането на ваксина на хората сред 40 и 50 години, откакто управляващите оповестиха, че на всички над 50 години и всички рискови групи е препоръчана първа доза. Премиерът Борис Джонсън съобщи във връзка на спазването на графика на всеобщото имунизиране, че е убеден, че ще бъде спазен края на юли като период за имунизиране на всички пълнолетни.

В същото време бе обявено, че повече от 4,5 милиона британци не са получили нужното им болнично лекуване или интервенции през 2020 година поради нарушената работа и преустановяване на доста от естествените практики на националното опазване на здравето от Covid-19. Това включва необятен кръг процедури като се стартира от диагностициране и се стигне до лекуване на рак и промяна на стави.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР