От днес стартира нова автобусна линия, която свързва столичните квартали

...
От днес стартира нова автобусна линия, която свързва столичните квартали
Коментари Харесай

Столичните квартали „Гео Милев“ и „Хладилника“ вече имат директна автобусна връзка

От през днешния ден започва нова автобусна линия, която свързва столичните квартали „ Гео Милев “ и „ Хладилника “. Нейният номер е 288 и ще работи единствено през делничните дни. Новината бе обявена в началото от кмета на регион „ Изгрев “ Делян Георгиев преди дни.

Припомняме, че линията получи утвърждение при предходния състав на Столичния общински съвет през лятото на 2024 година Именно това през днешния ден даде съображение с нея да се похвали и общинският консултант Борис Бонев от „ Спаси София “ в обява във Фейсбук. Той бе един от вносителите на отчета тогава.

На въпрос на консуматор под обявата за какво линията няма да работи и през уикендите, Бонев дава отговор, че това се постанова заради стеснен човешки запас.

В момента приготвяме стратегия за привличане и задържане на водачи и ватмани, тъй че да не страдаме от липса на личен състав. Имаме рейсове, имаме потребности от нови линии, само че няма водачи. “

Новата линия ще облекчи пътуването на близо 55 000 души живеещи в обслужваните региони, показват от „ Спаси София “.

Маршрутът на рейсовете стартира при автостанция „ Гео Милев “, продължава по ул. „ Иван Димитров-Куклата “, наляво по бул. „ Шипченски проход “, по бул. „ Асен Йорданов “, по бул. „ Д-р Г. М. Димитров “, по ул. „ Филип Кутев “, по бул. „ Черни връх “, по ул. „ Сребърна “ до кръстовището с ул. „ Могилата “. Последната й спирка е Зоопарка. По ул. „ Филип Кутев “  ще се връща назад по същия маршрут до автостанция „ Гео Милев “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР