От днес ще бъде пуснато движението в обновеното южното пътно

...
От днес ще бъде пуснато движението в обновеното южното пътно
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София Ангел Джоргов провери ремонта на транспортния тунел на бул. “Царица Йоана“

От през днешния ден ще бъде пуснато придвижването в обновеното южното пътно платно на транспортния тунел на бул. “Царица Йоана “ в регион „ Люлин “. Строителните работи продължат в северното пътно платно, което ще бъде затворено. Това съобщи при инспекция на място зам.-кметът по направление строителство инж. Ангел Джоргов, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Извършен е повсеместен ремонт на южната част на оборудването. Изградени са нови хидроизолация, облицовки, пътни платна, отводняване, както и ново енергоспестяващо осветяване. Поставена е пътна сигнализация.

Вторият стадий от ремонта се чака да завърши в края на февруари – при започване на март, според от метеорологичните условия, сподели инж. Джоргов. Към момента работите вървят в период, уточни също зам.-кметът по строителство.

По огромната част от строителните действия са осъществени, както и реконструкцията на релсовия път и контактно-кабелната мрежа за трамвайната линия.

В тунела придвижването ще се прави в една лента в посока с ограничаване в скоростта до 30 км в час, продължава организацията на придвижване с обезпечаване на зелена вълна. Молим жителите за още малко самообладание, прикани инж.Джоргов.

Продължава краткотрайната организация на придвижване на градския превоз в региона. Скъсеният маршрут на трамвайна линия №8, който се движи от Съдебна палата до ж.к. „ Западен парк “, се замества от краткотрайна автобусна линия № 8ТМ.

Успоредно с ремонта на оборудването се облагородяват и методите към тунела с възобновяване на тротоари, пътна сигнализация, планува се и озеленяване.

Тунелът на бул. “Царица Йоана “ не е главно ремонтиран, откогато беше издигнат през 80-те години на предишния век, правени са му единствено козметични поправки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР