От днес се възстановява реверсивното движение на първокласния път I-1

...
От днес се възстановява реверсивното движение на първокласния път I-1
Коментари Харесай

Възстановява се реверсивното движение в района на „Княжево“ по път I-1 София – Перник

От през днешния ден се възвръща реверсивното придвижване на първокласния път I-1 София – Перник в региона на кв. „ Княжево “. За облекчение на трафика всеки работен ден от 6 до 10 часа ще се обособяват две ленти в посока София в сектора от местността „ Черния кос “ до Александров мост /от км 276+040 до км 277+610/.

В правата при Владая /от км 278+567 до км 281+800/ реверсивното придвижване се планува да бъде възобновено в края на октомври, когато се чака да приключи укрепването на свлачището при 281-ви км на пътя София – Перник. То е част от план „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа “ - Фаза 2, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение в региона на Владая, само че ремонтните действия са нужни и неотложни, с цел да се обезпечи сигурността на придвижването. Апелът към водачите е да карат деликатно, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и въведените ограничавания на скоростта.

Алтернативният маршрут на път I-1 София – Перник е по Автомагистрала „ Струма “ и третокласния път III-1801 Суходол - Мало Бучино - Голямо Бучино.

Припомняме, че реверсивното придвижване в двата сектора от пътя София – Перник бе краткотрайно прекратено през месец май заради почналите ремонтни действия в два сектора от трасето на малко разстояние едно от друго – укрепването на свлачището и ремонт на трамвайния релсов път по бул. „ Цар Борис III “ в кв. „ Княжево “, изпълняван от Столична община.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР