От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията

...
От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията
Коментари Харесай

От днес разрешават плановия прием и операции, присъствените изпити и практическото обучение

От през днешния ден се трансформират част от противоепидемичните ограничения на територията на страната, съобщи БНР.

Разрешават се присъствени приравнителни изпити при пренасяне на възпитаник и изпити за установяване на срочна оценка на възпитаник с повече от 25% отсъствия по даден предмет. Във висшите учебни заведения са позволени държавните изпити и отбрани на дипломни работи.

Възстановява се и плановият банкет и плановата оперативна активност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.

Със заповед на министъра на опазването на здравето от през днешния ден се позволяват и изпити за установяване на годишна оценка за възпитаник в независима или задочна форма на образование, държавни изпити за придобиване на степен на професионална подготовка по доктрина и процедура, самостоятелни действия, включително писмени или на практика изпитвания за настояща оценка при неспособност за осъществяване в електронна среда, самостоятелни на практика часове в дружество или на територията на обещано учебно заведение, регионални или общински кръгове на олимпиади, когато не могат да се провеждат онлайн.

Във висшите учебни заведения се позволяват на практика образования и изпити по процедура на студенти, специализанти и докторанти, както и семестриални изпити, които включват практическа част и не могат да се проведат в електронна среда.

Всички действия би трябвало да се повеждат при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР