От днес са в сила по-строги противоепидемични мерки за заведенията

...
От днес са в сила по-строги противоепидемични мерки за заведенията
Коментари Харесай

Влизат в сила по-строги Covid мерки за заведения и нощни клубове в столицата

От през днешния ден са в действие по-строги противоепидемични ограничения за заведенията и нощните клубове в столицата. Ограниченията влизат в действие по решение на локалните управляващи по места според от равнищата на заболеваемост.

Новите противоепидемични ограничения в София за следващ път засягат заведенията с условията за 50% потенциал. Работно време до 22 ч. и зелен документ, като на процедура затварят нощните клубове и нощни заведения. Проверките на здравните управляващи започнаха още през миналата нощ, а от довечера ще се постановат и санкции.

От сектора към този момент обявиха, че ще бойкотират ограниченията, без да съблюдават наложените ограничавания, а санкциите ще апелират в съда. Двете браншови организации ще подадат сигнал до омбудсмана и Комисията за битка с дискриминирането, поради дискриминационните ограничения, които се постановат единствено в тази сфера.

Собствениците на заведения показват още, че не намират логичност, тъкмо браншът им, където 80 на 100 от заетите са със зелен документ да се затваря като оставя хиляди без работа и приходи. Новите ограничения се постановат, тъй като столицата към този момент е минала в третия стадий по новия проект за справяне с пандемията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР