От днес са разкрити два центъра за ваксинация срещу COVID-19

...
От днес са разкрити два центъра за ваксинация срещу COVID-19
Коментари Харесай

Ваксинират македонски граждани на граничните пунктове

От през днешния ден са разкрити два центъра за имунизация против COVID-19 на граничните пунктове със Република Северна Македония - на Станке Лисичково и Златарево. В тях ще могат да се ваксинират жители на Република Северна Македония. Разкриването на мобилните кабинети е по концепция на българския човеколюбец доктор Милен Врабевски. Пред " Радио Благоевград " той разгласи, че сега има опция да бъдат имунизирани жителите на Северна Македония с български паспорти, непрекъснато пребиваващите, както и краткотрайно пребиваващите и техните фамилии, заяви БНР.

„ Ваксинацията е почнала през днешния ден от 14 часа, по лист, само че от сряда ще обявим зелени коридори, което значи, че жителите от другата страна на границата, ще идват свободно и ще се имунизират “, сподели доктор Врабевски. Предоставените ваксини са на " Пфайзер ", " Модерна " и " Янсен ".

Той разясни, че ползата е доста огромен, има записани към 2000 индивида досега. „ Ще гледаме, при съвършен ред, да не откажем на никой и да можем да покрием всички искащи, които през идващите месеци най-вероятно ще набъбнат. Пунктовете са ситуирани в буферната зона. Няма да връщаме и локални хора, които са решили да се имунизират и считат, че по този начин ще им е по-лесно. Създадената организация е в цялостен синхрон с министерството на защитата, министерството на вътрешните работи, организация „ Митници “, външното ни министерство и министерството на опазването на здравето, както и с НОЩ и имунизационния щаб, а имунизациите се получават от съответното РЗИ “, посочи Милен Врабевски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР