От днес работят моловете в Гърция при строг контрол за

...
От днес работят моловете в Гърция при строг контрол за
Коментари Харесай

Моловете в Гърция отварят врати

От през днешния ден работят моловете в Гърция при непоколебим надзор за броя на клиентите. Под цялостна възбрана е напускането на региона по местоживеене за Великденските празници, съобщи БНР.

С мудна, само че устойчива наклонност, понижава броят на инфектираните с COVID-19 в Гърция, оповестяват експертите от националната комисия по надзор на вируса. По тяхна рекомендация държавното управление позволи от през днешния ден да отворят комерсиалните центрове. Позволява се извършване на покупки в границите на три часа, като броят на клиентите се дефинира от квадратурата на комерсиалната повърхност на магазина.

Засилиха ограниченията по надзор на придвижването на жителите. 10 000 служители на реда са ситуирани на изходите на градовете и ревизират документите на пътуващите. Напускане е разрешено единствено при изключителна нужда.

Полиция охранява също църковните храмове и следи за прецизно съблюдаване на ограниченията. Влизане в църквите става с двойна маска и на безвредно разстояние. От идния понеделник се вкарва наложително тестване за ковид на всички държавни чиновници. След Великденските празници отварят и заведенията с маси единствено на открито и безвредна отдалеченост сред клиентите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР