От днес природен парк Витоша е отворен за разходка, но

...
От днес природен парк Витоша е отворен за разходка, но
Коментари Харесай

От днес Витоша е отворена за разходки

От през днешния ден естествен парк Витоша е отворен за разходка, само че към този момент публичен превоз до подстъпите му няма да се предлага. Между 11 и 14 часа пътищата от " Драгалевци " до Морените и от Бояна до Златните мостове, Ветровала и Офелиите ще се затварят за коли. На паркинга на хижа " Алеко " ще се позволяват коли с трудноподвижни жители и с инвалидни колички, оповестява в профила си във " Facebook " столичният кмет Йорданка Фандъкова. Автобусните линии до високите елементи на планината ще бъдат възобновени " с усмиряване на епидемиологичната конюнктура ", показва Фандъкова.

Хижите остават затворени. Забранено е сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи- Правенето на пикник е възможно единствено за членовете на едно семейство. При разходка би трябвало да се съблюдава отдалеченост от най-малко 2.5 м. " При диалози с други хора, поставяйте маска или шал ", предлага още кметът.

От понеделник районните кметове би трябвало да основат организация за отваряне на дребните паркове в кварталите и градските градини при съблюдаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР