От днес отговорните РЗИ, според националният план за ваксинация срещу

...
От днес отговорните РЗИ, според националният план за ваксинация срещу
Коментари Харесай

Ще правят списъци на медиците, желаещи COVID ваксина

От през днешния ден виновните РЗИ, съгласно националният проект за имунизация против COVID-19, ще стартират да вършат описи и изследвания сред, фармацевтите и денталните лекари, с цел да стане ясно какъв брой от тях желаят да се имунизират. Те са във първата фаза и ще бъдат проучени, преди да дойдат първите ваксини в България. Това стана ясно от думите на националния здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.
" Общо 128 246 са медицинските служащи, плюс дентални лекари и фармацевти в първата фаза, би трябвало да се обзет. За тях ще са нужни половин милион ваксини, в случай че всички пожелаят - изясни той.
 COVID-19 е по-страшен от имунизацията, ще се имунизирам COVID-19 е по-страшен от имунизацията, ще се имунизирам
Вие ще се ваксинирате ли? Разбира се, че ще се имунизирам, нека по-скоро да имам тази опция. Така изрично отговори националния...
" Имайте поради, че никога няма да достигнем 100 или даже 90% покритие, тъй че това е максимума, който споделяме като хора. А какъв % от тях ще пожелаят – към този момент ще забележим идващите дни ", посочи Кунчев.
" В разнообразни колективи и в този момент има изследвания за искащите да се имунизират – да кажем военните към този момент направиха забавно изследване. От него е ясно, че в някои лечебни заведения излизат – 50 – 60 %, в други – 100% - подобен е казусът на военната болница в Сливен – всички са декларирали предпочитание да се имунизират ", сподели здравният контрольор.
Хората ли ще отиват при имунизацията или имунизацията при тях?
" Ще се употребяват и двата метода. Едно е с тези, с които ще стартираме – лечебните заведения – това са медицински лица и те могат да си създадат екип по авансово направен лист – няма да е в един ден – хората работят на смени, някои отсъстват, някои са болнични. Явно ще има дотъкмяване. Освен това би трябвало да сме сигурни, че ще им осигурим и втората доза след 3 седмици, тъй че този, който сме почнали, да можем да го довършим с тази ваксина . Всичко това са сложни сметки, само че ще бъдат правени на място ", сподели Кунчев.
 Moderna може да достави на Европейски Съюз 300 милиона дози ваксина, в случай че той изиска " Moderna " може да достави на Европейски Съюз 300 милиона дози ваксина, в случай че той изиска
" Moderna " разполага с задоволителен индустриален потенциал, с цел да достави на Европейския съюз доста по-голям брой дози коронавирусна вакс...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР