От днес оперативно-издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов

...
От днес оперативно-издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов
Коментари Харесай

МВР: 12-годишният Сашко обявен за общодържавно издирване, ново разпределение на сили и средства в операцията

От през днешния ден оперативно-издирвателните дейности по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов не престават под нова форма и ново систематизиране на силите и средствата, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник.

В интервенцията по издирването вземат участие 60 чиновници на Министерство на вътрешните работи, измежду тях от регионалните дирекции в Благоевград и Кюстендил, както и сили на Главна дирекция " Национална полиция ", осведомят от БНР.
Отново се ревизират по-обстойно труднодостъпни места, правят се издирвателни мероприятия вследствие на получена и оценена информация. Продължава издирването на нови очевидци и хора, които биха дали информация за детето.

От началото на акцията до момента е работено приблизително по 50 сигнала от жители на денонощие, подчертаха от полицията. Разпитани са над 12 очевидци, фамилията на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чиито данни могат да оказват помощ в издирването.

Проведени са голям брой беседи и диалози с неговия татко. Назначени са две експертизи.

12-годишният Сашко е разгласен за общодържавно търсене и търсенето му се прави на територията на цялата страна. Чрез средствата за всеобща информация е публикувана негова фотография и облеклото, с което бил в деня на изгубването, което да улесни всички при търсенето.

Ръководството на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник благодари на всички, които са взели участие и вземат участие в издирването на Александър.

Същевременно бащата на търсеното момче е бил подложен на детектор на лъжата. Полиграфското проучване не е посочило отклонения в показанията му, потвърдиха от полицията и прокуратурата.
Бащата на дребния Сашко Александър Цветанов самичък заяви новината, че е минал през детектора на лъжата, проучването е направено през днешния ден с негово единодушие: " Няма отклонения в проучването. Според това проучване не лъже ", сподели наблюдаващият прокурор Албена Стоилова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР