От днес онлайн покупките на стоки от трети за Европейския

...
От днес онлайн покупките на стоки от трети за Европейския
Коментари Харесай

Лъчезар Динев: Новата регулация ще доведе до бум на електронната търговия

От през днешния ден онлайн покупките на артикули от трети за Европейския съюз страни ще се таксуват с Данък добавена стойност . Заедно с налога от 20%, ще се подава и митническа декларация. Досега приемането на дребни колета на стойност до 22 евро беше освободено от налога.

„ Има два аспекта на регулацията, която влиза в действие през днешния ден, първият аспект е, че ще се начислява Данък добавена стойност.
До момента имаше три разновидността – до 30 лева не се плащаше нито Данък добавена стойност, нито мито на артикули, които идват от трети страни, вторият вид беше от 30 до 300 лева, където се плащаше Данък добавена стойност, само че не се плащаше мито и третият вид, при който за стоките над 300 лева се извършва цялата процедура при импорт “, разяснява пред БНР Лъчезар Динев, ръководител на Българо-китайска комерсиална палата за това по какъв начин ще се отрази на българския консуматор това, че онлайн покупките от трети ще се таксуват към този момент с Данък добавена стойност.
По думите му с новата мярка в бюджета ще влизат средства от Данък добавена стойност , няма да се заобикалят заплащането на налози. Той се надява да няма артикули, които да се заявяват на извънредно ниска стойност.

„ По-важният аспект е, че с помощта на тази нова регулация в действителност ще има взрив на електронната търговия . Защото до момента, когато желаете да продавате в Германия или Франция, трябваше да се свързвате с локалната администрация, в случай че имате продажби над 35 хиляди евро и да вършиме регистрация във всяка от 27 – те страни. Вече ще има потребност да споделяте единствено с един админ – това е българската администрация и това ще улесни извънредно доста продажбите на артикули в целия свят.

В същото време пощенската услуга ще поевтинее с новата мярка с 20%, оповестиха за " Хоризонт " от " Български пощи ". 

Още по тематиката в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР