От днес Националната агенция по приходите започва проверка на приблизително

...
От днес Националната агенция по приходите започва проверка на приблизително
Коментари Харесай

Данъчните проверяват 13 хил. фирми с касови наличности над 100 хил. лв.

От през днешния ден Националната организация по приходите стартира инспекция на почти 13 хиляди компании с касови наличия над 100 хиляди лева Поводът – разкритията на служебния министър на финансите Асен Василев по bTV, че компании държат такива суми.

Според Института на професионалните счетоводители инспекциите може да лишават месеци.

„ Могат да продължат и 6 месеца, и година, и повече от време на време – сигурно няма да стане забележим в границите на тези два месеца, в които ръководи служебното правителство”, разяснява Евгени Руйков от Института.

От Съюза на счетоводителите споделят, че има бизнеси, при които огромните касови наличия не са знак за неправда, само че има и такива, при които са сигнал за:
нереални заплати;неплатен налог дивидент;корупция.
„ Купуването на гласове е тип корупция. Как да го назовем по различен метод, допустимо е, само че това не е водещ мотив за съществуване на такава каса. Водещият мотив – това са главно необложените приходи на притежателите през дивидента “, разяснява Павел Димитров от Съюза на счетоводителите в България.

„ На доктрина е допустимо да има сейф, цялостен с пачки някъде, само че е малко евентуално, по-скоро става дума за прикрито систематизиране на облагата. Такава касова наличност е ненормална, само че може да става въпрос и за счетоводна неточност “, съобщи Руйков.

Предстои инспекциите на данъчните да открият открити ли са парите в касите на компаниите и има ли нарушавания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР