От днес на "БФБ-София" започна търговията с новите акции на

...
От днес на "БФБ-София" започна търговията с новите акции на
Коментари Харесай

Новите акции на холдинг Света София стъпиха на БФБ

От през днешния ден на "БФБ-София " стартира търговията с новите акции на холдинг "Света София " АД - София, оповестиха от борсовия оператор.

С Решение на Комисията за финансов контрол (КФН) от 8 януари бе вписана следваща емисия акции, в регистъра на обществените сдружения и други емитенти на скъпи бумаги, воден от надзорния орган. Въз основа своите правила "БФБ-София " позволи до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции "Standard ", следваща емисия от 4 999 838 елементарни, поименни, безналични акции с право на глас, които издаде някогашният приватизационен фонд. В резултат на това капиталът беше повишен от 4 940 553 лева на 9 940 391 лева, разпределен в същия брой акции с номинална стойност от по един лев всяка.
Припомняме, че в средата на август КФН удостовери проспект за първично обществено предложение на емисия акции от холдинг "Света София ". Тя бе в размер до 5 млн. елементарни бумаги с номинална стойност от 1 лева и емисионна стойност от 3.60 лева всяка една. Процедурата щеше да е сполучлива, в случай че се запишат и платят най-малко 2.5 млн. броя. Акциите се издадоха тогава вследствие на увеличение на капитала на холдинга, който в оня момента бе 4 940 553 лв.. Решението беше взето на 6 юни от съвета на шефовете на сдружението.

Средствата ще бъдат употребявани в две съществени посоки: придобиване на дялови участия в капитала на обществени сдружения и на участия в дъщерни и асоциирани компании, както и преструктуриране (погасяване) на отговорности на групата и финансиране на активността на дъщерни компании. В взаимозависимост от размера на постъпилите чисти суми от процедурата холдингът ще употребява като спомагателни източници за вложение и лични, и привлечени средства. В случай че нарастването на капитала е несполучливо, финансирането на посочените нагоре действия ще се реализират поетапно посредством продажби на съществуващи към този момент активи и привлечени средства.

Холдинг "Света София " като сдружение майка е част от икономическа група, включваща девет дъщерни компании в разнообразни браншове (търговия, услуги и др.). Няма информация за физически и/или юридически лица, притежаващи директно и/или непряко над 50% от капитала на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР