От днес Изпълнителната агенция Автомобилна администрация започва съвместни акции с

...
От днес Изпълнителната агенция Автомобилна администрация започва съвместни акции с
Коментари Харесай

Шефът на ИА Автомобилна администрация с подробности за съвместните акции с КАТ и АПИ

От през днешния ден Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " стартира взаимни акции с КАТ и АПИ. Проверките ще бъдат ориентирани най-вече към товарните коли и не престават и през днешния ден - организират се в 8 области в страната.

Темата в " Денят стартира " разяснява Бойко Рановски - шеф на ИА " Автомобилна администрация ".

" Съвместните инспекции са с огромен предпазен резултат и оказват огромно влияни върху държанието на водачите. Всяка от трите институции следи по компетенциите, които има - " Автомобилна администрация " следи главно за времената за ръководство и отмора, АПИ мерят с техните кантари за вероятно претоварване на колите, техническата редовност също е един от факторите. Колегите от Министерство на вътрешните работи вършат съответните тестов за алкохол и опиати, тъй че тези ограничения са потребни и се надявам, че ще доведат до понижаване броя на произшествията на пътя ", изясни той.

Проблемът с контрола по пътя е от дълго време - имаме волята и желанието да го променим. Действително броят на чиновниците ни не е задоволително огромен - към 120 чиновници са с контролни функционалности на пътя за цялата страна, сподели Рановски.

Той разяснява и обстоятелството, че ИА " Автомобилна администрация " не работи непрекъснато.

" Работим от 6 до 22 ч. Прави се всичко допустимо чиновниците да стартират да работят на заменен режим, с цел да можем да покриваме и нощни смени там, където е допустимо. В момента във всички дирекции на " Автомобилна администрация " няма да може да бъде обезпечен денонощен режим на работа, само че в част от тях ще бъде "

Акциите и акциите са един от методите за повлияване на влошената пътно-транспортна конюнктура. Надяваме се посредством тях да повлияем върху държанието на водачите на пътя, разяснява Рановски.

По думите му през летните месеци се усилва трафикът по пътищата в страната, което довежда и до по-голям брой произшествия.

" ПТП-та ще се случват, въпросът е тежестта им да не бъде толкоз огромна, да няма потърпевши хора ", акцентира Рановски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР