От днес Испания излиза от тримесечно извънредно положение и отваря

...
От днес Испания излиза от тримесечно извънредно положение и отваря
Коментари Харесай

Испания отваря границите след 3 месеца извънредно положение

От през днешния ден Испания излиза от тримесечно изключително състояние и отваря границите си за чужденци. Граждани на страни от Европейски Съюз, Шенгенското пространство и Англия ще могат да влизат в страната без 14-дневна карантина, като изключение има за сухопътната граница с Португалия. Тя ще бъде отворена на 1 юли, когато се отстраняват рестриктивните мерки и за трети страни.

В световен мащаб случаите на ковид са 8 769 383, а жертвите - 464 029, демонстрират данните на университета " Джонс Хопкинс ". Само Индия в последните 24 часа разгласи 15 413 нови случая - най-голямото нарастване в страната от началото на пандемията.

Какво още се случва по света:

- Новите случаи в Китай за миналото денонощие са 26, основно заради огнището в Пекин.

- Вторият най-многолюден щат в Австралия - Виктория, удължи изключителното състояние с още четири седмици, откакто случаите доближиха рекорден брой за последните 2 месеца. Нова Зеландия разгласи два нови случая.

- Смъртните случаи от ковид в Чили се покачиха фрапантно на повече от 7000 - съвсем двойно нарастване, откакто управляващите трансформираха критериите и включиха в формалната статистика и хипотетичните случаи на COVID-19. Към момента случаите в южноамериканската страна са 236 748.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР