От днес хората в Перник ще имат вода с един

...
От днес хората в Перник ще имат вода с един
Коментари Харесай

Перничани ще имат вода с 1 час по-малко

От през днешния ден хората в Перник ще имат вода с един час по-малко, заяви Българска национална телевизия. В централната част на града и в кварталите „ Изток ”, „ Мошино ” и „ Тева ” водоподаването ще се пуска в 15 часа и ще се стопира в 22 часа. На същия график са град Батановци, селата Люлин, Мещица, Витановци,  Кладница, Драгичево, Рударци и първокласното населено място „ Делта Хил ”.

Областният град е с режим на водата от 7 ноември. От ВиК – Перник оповестиха публично, че цената на водата и в шестте общини в региона остава същата и няма да бъде увеличена. Днес по график общината ще раздава минерална вода в кварталите „ Варош ”, „ Драгановец ”, „ Клепало ” и в центъра на Перник.

Междувременно стартира и ежедневният надзор на равнището на язовир „ Бебреш ", който доставя с вода Ботевград. Преди Нова година кметът на града Иван Гавалюгов предизвести, че водата в язовира е достигнала сериозно равнище и може да се наложи да бъде въведен воден режим в общината. След вчерашната срещна на премиера Бойко Борисов с Гавалюгов стана ясно, че потенциалът на " Бебреш " ще стигне за потребностите на потреблението, най-малко за 4 месеца.

Освен това Борисов разпореди на министъра на земеделието Десислава Танева да провери дали локалният Водноелектрическа централа не работи отвън обсега на своето позволение, издадено от „ Басейнова дирекция ". За това сигнализира кметът Гавалюгов, който посочи електроцентралата, благосъстоятелност на бизнесмена Валентин Златев, като главен провинен за дребното количество вода в язовира. 

Задача от премиера получи и районният министър Петя Аврамова, която би трябвало да окаже подпомагане на локалната администрация в Ботевград във връзка с ВиК мрежата

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР