От днес до неделя, най-голямата книжарница у нас отваря врати

...
От днес до неделя, най-голямата книжарница у нас отваря врати
Коментари Харесай

„Витошка“ стана книжарница за 120 издателства

От през днешния ден до неделя, най-голямата книжарница у нас отваря порти в пешеходната зона в центъра на София. Под името „ Алея на книгата “ тя към този момент се е разпростряла  от книжния център „ Гринуич “, на юг през цялата пешеходна част на Витошка “, и след това през парка на НДК, съвсем почти до самия Дворец на културата. 

Работното време е от 10 до 20 ч. (в последния ден до 19 ч.),  а изборът е доста огромен — в 47 шатри са разположили своите най-нови, най-търсени и подбрани заглавия повече от 120 български издателства и книготърговци. 

Освен огромният избор, най-хубавото в „ Алея на книгата “ са цените. Стандартното понижение е 20%, някои издателства оферират и 30%, като например  изд. „ Лист “, което по този метод отбелязва 5-годишния си празник. Освен това в съвсем всяка шатра има и още по-сериозни понижения на особено подбрани издания. 

Организаторите от Асоциация „ Българска книга “ са решили тази година Алеята на книгата в София да се проведе под мотото „ 9% Данък добавена стойност върху книгите за по-четяща и по-образована нация ”. Направена е и организация с цел да може всеки посетил да получи информация за акцията и за какво е значимо временно намалената ставка от 9% Данък добавена стойност за книгите, която беше въведена на 1 юли година предходната година и изтича в края на тази, да остане непрекъсната.  

От Асоциация „ Българска книга ” са стартирали и „ Петиция за опазване на понижената ставка на Данък добавена стойност върху книгите за по-четяща и по-образована нация “, която може да се откри в интернет. 

Изложението ще зарадва посетителите си и с богата културна стратегия, наситена с министър председатели на книги, четения и срещи с създатели и преводачи, събития за деца. Мястото на литературните срещи е жълтата шатра на Литературния ъгъл на бул. " Витоша " до пресечката с ул. „ Солунска “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР