От днес до неделя (23-25 юли) в София ще се

...
От днес до неделя (23-25 юли) в София ще се
Коментари Харесай

„Мини арт фест“ – съвременният цирк говори на своя език за климатичните промени

От през днешния ден до неделя (23-25 юли) в София ще се организира 11 издание на фестивала за актуален цирк. Чрез вълнуващите осъществявания на артистите от „ Мини арт фест “ още веднъж ще бъдат разказани истории, значими за цялото човечество. Тази година тематиката на Фестивала е ориентирана към връзката на хората с климатичните промени.

Фестивалът ще бъде първата спирка от европейското турне на артистите от MagdaClan, които ще покажат навън спектакъла WeLand. В зрелищния актуален цирков театър ще вземат участие седем циркови актьори, акробати, четирима музиканти, впечатляващ фон и портативна огромна сцена. WeLand e актуален цирк, въздушна акробатика и музика онлайн на сцената. Основното обръщение е климатичната смяна и обликът на цялото човешко население, страдащите от бедствия, наводнения, размразяване на ледовете, опустошаване и пожари.


„ Надяваме се, че посредством своите изразни средства изкуството на актуалния цирк ще ни накара да се замислим за дребните неща и ни предизвика да станем част от световното влияние за възстановяване на климата, като променим нашето мислене, държание и настройка “ – споделя Гео Калев, уредник на „ Мини арт фест “.

Събитието се провежда от фондация „ ЕкоОбщност “ и фондация „ Мини арт “. Предвидени са още циркови работилници, голям брой спектакли и арт съоръжения.

Турнето ClimateOfChange в София ще включи още моноспектакъл на Галина Риом-Ройбек, Шизи импро спектакъл, огнено шоу на „ Палячи “ от Варна.

Циркова работилница по жонглиране за всички възрасти и равнища, Циркова работилница по акробатика за деца, както и Работилница за основаване на зелени графити от мъх, са единствено част от това, към което можете да се включите в границите на фестивала, с изключение на спектаклите, несъмнено. Цялата стратегия можете да намерите на уеб страницата на „ Мини арт фест “, а входът е свободен за всички събития.

Събитието ще се организира на паркинга пред стадион „ Академик “ против парк „ Гео Милев “.

Снимки: miniartfest.com
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР