От днес до 31 октомври дирекциите Социално подпомагане“ ще приемат

...
От днес до 31 октомври дирекциите Социално подпомагане“ ще приемат
Коментари Харесай

От днес се приемат заявления за помощи за отопление

От през днешния ден до 31 октомври дирекциите „ Социално подкрепяне “ ще одобряват заявки за целева помощ за отопление за идния зимен сезон. Кандидатства се по сегашния адрес или в разкрити за задачата приемни, посредством лицензиран пощенски оператор или през Системата за несъмнено електронно връчване.

Паричната помощ за отопление се отпуска за интервал от пет месеца - от 1 ноември тази година до 31 март идната. Размерът ѝ ще се дефинира със заповед на обществения министър, което следва откакто КЕВР утвърди цената на електрическата енергия за бита от днешна дата.

Осъвременяването на пенсиите, което е в действие също от през днешния ден с 5 % няма да повлияе на доходния аршин за този тип подкрепяне за пенсионерите.

Право на помощ на отопление имат хора и фамилии със средномесечен приход за предходните шест месеца преди подаването на заявката, който е по-нисък или еднакъв на самостоятелно избрана граница за достъп, съгласно възрастта, фамилното състояние, здравословното положение, съществуването или неналичието на общуване и други установени условия.

За да получат помощ, безработните в трудоспособна възраст наложително би трябвало да са регистрирани в дирекциите „ Бюро по труда “ най малко шест месеца преди подаване на заявката като не са отказвали предлагана им работа или включване в образование.

Подробна информация е оповестена на уеб страницата на организацията за обществено подкрепяне. От там може да бъде изтеглено и заявката за целевата помощ за топло.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР