От днес до 18 юли Плевен е домакин на фестивала

...
От днес до 18 юли Плевен е домакин на фестивала
Коментари Харесай

Откриват фестивала „Шарено петле“ в Плевен с уникални марионетки

От през днешния ден до 18 юли Плевен е хазаин на фестивала за куклено изкуство „ Шарено петле “.
Фестивалът за куклено изкуство за всички възрасти уголемява и своята география - фестивални вечери ще зарадват фенове в градовете Славяново и Долни Дъбник.

„ Шарено петле “ е измежду обичаните артистични събития в Плевен. Това е неговото четвърто издание.

Тази година имаме извънредно богата стратегия, която се състои от 19 събития на две местоположения в границите на 5 дни , отбелязва Калина Вагенщайн, шеф на фондация „ АРТ офис “, която е главен уредник на културното събитие.

Има държавни трупи, има и самостоятелни спектакли – от Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, София, Видин. “

 Актьорите Ива Николова и Иван–Александър Дойчев Снимка: Латинка Светозарова

Откриването на фестивала е довечера от 18 часа. Зрителите ще видят извънредно зрелище за деца и възрастни на Драматично-кукления спектакъл „ Иван Радоев “ в Плевен - „ Ученикът на гибелта “. Актьорите Ива Николова и Иван–Александър Дойчев са част от актьорския състав. Представлението е с марионетки.

„ За първи път са направени подобен вид марионетки, които се водят от доста високо, от двуметрови скелета. За първи път е основана такава система. Никога в света не е правено нещо, подобен вид марионетка “, споделя Ива Николова.

Сюжетът е основан върху полска национална приказка. „ И се получи извънредно логичен театър. Не е просто красиво или хубава картинка. Има бездънен смисъл, който допира и дребни, и огромни “, акцентира актрисата.

Повече чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР