От днес до 14 септември отбелязваме Седмицата на пожарната безопасност,

...
От днес до 14 септември отбелязваме Седмицата на пожарната безопасност,
Коментари Харесай

Започва Седмицата на пожарната безопасност в Северозапада

От през днешния ден до 14 септември означаваме Седмицата на пожарната сигурност, в края на която е и професионалния празник на чиновниците в бранш „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”. И трите регионални дирекции дирекции в Северозапада - във Враца, Монтана и Видин са подготвили разнообразни мероприятия, свързани с активността им. В област Монтана от през днешния ден има и Дни на отворени порти - на 10, 11, 12 и 13 септември от 10 до 12 часа в РСПБЗН-Монтана, Лом, Берковица и в Центъра за професионална подготовка в град Монтана.
Служителите на районната дирекция в Монтана ще отбележат професионалния си празник в петък, от 10 часа с демонстрации пред постройката на Драматичния спектакъл „ Драгомир Асенов” в град Монтана. Те ще показват дейности по гасене на пожар с новодоставена техника – Митсубиши L 200, евакуация на хора, включително и с автомеханична стълба „ Ивеко”, както и избавяне на потърпевши при пътнотранспортно произшествие, осъществяване на разузнаване на мястото на случая с безпилотни самолети.
Демонстрациите ще са съпроводени с тържествено награждаване на отличилите се през годината чиновници и поднасяне на венец пред паметника на незнайния войник в град Монтана на пл. „ Жеравица”.
Районните служби в град Лом и Берковица и противопожарния сектор в град Вълчедръм ще проведат демонстрации на площадите на 14.09.2018 година от 10 часа. Планирани са срещи с учители за съставяне на юношески противопожарни отряди „ Млад огнеборец” и тимове за присъединяване в надпреварата „ Защита при бедствия, пожари и изключителни ситуации”.
Във Видин денят стартира с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на починалия при осъществяване на служебния си дълг мл. лейт. Огнян Борисов Иванов, пред постройката на РСПБЗН – Видин, последвано от тържествено награждаване на чиновници от РДПБЗН – Видин.
Всеки ден до 14 септември от 9.30 до 12 часа ще има приемни за жители и открити телефони линии за контакти в РД ПБЗН-Видин: 094/694-220, районен съд ПБЗН-Видин: 094/600-016, районен съд ПБЗН-Белоградчик: 0936/53164, както и Дни на отворените порти от 10 до 16 часа в районен съд ПБЗН-Видин.
В другите обитаеми места ще се организират и състезания за рисунки, както и беседи с ветерани от органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията и членове на фамилиите на чиновниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР