От днес до 11 май във Вашингтон се провежда Лидерската

...
От днес до 11 май във Вашингтон се провежда Лидерската
Коментари Харесай

Лидерска среща на Мюнхенската конференция по сигурността започва във Вашингтон

От през днешния ден до 11 май във Вашингтон се организира Лидерската среща на Мюнхенската конференция по сигурността.По покана на  ръководителя Кристоф Хойсген в нея е предвидено  присъединяване и на българския министър-председател Кирил Петков.

Тези Лидерски  срещи се организират един път или два пъти годишно в разнообразни столици по света. Сега във Вашингтон събитието събира  към 80 високопоставени представители  от двете страни на Атлантическия океан.

Сред участниците се чака да бъдат още президентът на Косово Вьоса Османи, министърът  на защитата на Англия Бен Уолъс, ръководителят  на канцеларията  на Германия Волфганг Шмид, съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан и други високопоставени  лица, в това число представители на американския  Конгрес и американската администрация.

Ще бъдат обсъждани опциите за трансатлантическите партньори  да изградят по-устойчив съюз и да имат взаимни действия  във връзка с най-належащите провокации за сигурността, в това число актуалната война в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР