От днес БДЖ - Пътнически превози осигурява два нови влака

...
От днес БДЖ - Пътнически превози осигурява два нови влака
Коментари Харесай

Влакове и автобуси се пълнят за морето

От през днешния ден " БДЖ - Пътнически транспорти " обезпечава два нови влака сред София и Бургас.

Заради предстоящото натоварване в посока Черноморието нощните влакове от София за Бургас и Варна ще се движат с повишен състав на вагоните. Увеличен пътникопоток регистрират и от Централната автогара в София.

Двата нови влака ще свързват огромните центрове от Северна България с Бургас, сподели пред БНР инж. Ивайло Георгиев - шеф на БДЖ " Пътнически транспорти ":

Колко ще ни коства пътят до морето с другите типове превоз

" Единият трен ще се движи София  -Карлово - Бургас през нощта, а другият трен ще бъде от Горна Оряховица до Бургас, като той ще вози директни вагони от Русе. Ще минава през Плевен, Горна Оряховица, Търговище, Шумен, Бургас. Апелираме жителите да възнамеряват по-отрано своите пътувания, да резервират своите места по-рано ".

 istock istock
Близо 100 % е натовареността на рейсовете, които пътуват в посока Черноморието, сподели шефът на централната автогара в София Иван Мирославов:

" Поне пет дни напред са разпродадени всички билети и места в направление към морето. Превозвачите сами преценят дали да пускат изключителни. Ако един рейс е пуснат ексклузивен, той след това по направление назад би трябвало да се върне празен ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР