Българският пилот във Никола Цолов завърши шести в основното състезание

...
Българският пилот във Никола Цолов завърши шести в основното състезание
Коментари Харесай

Цолов завърши шести в старт №100 в историята на Формула 3

Българският водач във Никола Цолов приключи шести в главното съревнование в петия кръг от сезона в Барселона. Това бе и юбилеен старт номер 100 в историята на шампионата.

Цолов започва трети и резервира тази позиция до началото на петата обиколка. Тогава той беше изпреварен от британеца Люк Браунинг. Младият български водач на няколко пъти се приближи до Браунинг, само че не съумя да си върне третото място. В края на надпреварата Цолов беше нападнат от италианеца Леонардо Форнароли и германеца Оливер Гьоте и отстъпи на шестото място. След това той беше нападнат от нидерландеца Лорънс ван Хьопен и ирландеца Алекс Дън, само че се отбрани.

Победител в надпреварата стана британецът и съотборник на Цолов в ART Grand Prix  Арвид Линдблад. Неговото време беше от 39 минути и 9.719 секунди. Българинът остана на 10.671 секунди зад него.

С днешното си показване нашенецът записа петото си довеждане докрай в зоната на точките във Формула 3. В събота българинът приключи 13-и в спринта в Барселона, а с осемте точки от през днешния ден към този момент има 25 и заема 12-ото място в общото класиране.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР