От днес България ще бъде по-високо представена в световната федерация

...
От днес България ще бъде по-високо представена в световната федерация
Коментари Харесай

Успех за гимнастиката ни: Мария Петрова с висок пост във ФИГ |

От през днешния ден България ще бъде по-високо показана в международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ). На провеждащия се сега в Анталия, Турция, конгрес на федерацията трикратната ни международна шампионка Мария Петрова бе определена за член на техническия комитет.

Управителният съвет на БФХГ издигна кандидатурата на Мария Петрова с думите:  " Нейните благоприятни условия, заслуги и насъбран опит като ръководител на Търговска колегия по художествена гимнастика в Европа, както и нейната персона са задоволителен отзив за решението на УС на БФХГ да има вяра, че възможностите й са огромни при сериозната конкуренция, която ще има. Самата Мария Петрова е съгласна да продължи пътя и кариерата си, кандидатирайки се за влиятелното място. Ние считаме, че тя е задоволително позната от сътрудниците в света, радва се на тяхното почитание и би могла да бъде доста потребна за развиването на международната художествена гимнастика. Работата и като ръководител на Търговска колегия на Европейската гимнастика потвърди прелестните и благоприятни условия и работа в екип. "

Петрова стана един от седемте нови членове, определени измежду 17 претенденти. Мария Петрова получи 49 гласа, което е втори резултат в избора, като Наталия Буланова от Азербайджан има същия брой точки. Най-много точки събра германката Изабел Саваде, оповестяват от БФХГ.

Днес по-рано японецът Моринари Ватанабе беше избран отново за президент на Международната федерация по гимнастика на Конгреса на ФИГ в Анталия (Турция).

Той беше избран отново с огромно единогласие още на първия кръг на изборите, откакто получи 81 гласа " за " и 47 " срещу ". Вторият мандат на Ватанабе е до 2024 година.

На поста вицепрезидент беше избрана отново петкратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Нели Ким от Беларус. Вицепрезиденти на организацията станаха още Али Ал-Хитми от Катар и Суат Челен от Турция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР